Spanje Nieuws

Geld = Altamira!; babypod en bankzaken

Kijk, da’s nou weer flauw; heb je geld, kan je in de echte Altamira grot rondhuppelen; er worden 5 tickets verloot en de hoogste bieder wint. De reacties over dit aanbod zijn bepaald niet positief.

 

Overal is herrie. Nergens heb je rust. Hooguit nog in de buik als foetus; niks Chinese les, 12-tonenmuziek en Feliz año nuevo! Helaas….de gynaecologische kliniek Marques in Barcelona heeft de Babypod ontwikkeld; ‘’baby’s leren spreken door antwoord op klanken. De articulatie begint in de uterus’’. Hoera, eindelijk kunnen de blagen direct na de geboorte met ons debatteren over belangrijke zaken zonder dat we ze alles moeizaam moeten bijbrengen!? 9 maanden zwangerschap; zeg nou zelf, wat een tijdverspilling! De Babypod is te koop voor 150 Euro; wordt vaginaal aangebracht en stuurt de sound door de baarmoederwand direct naar de vruchtblaas. Makkelijk aan te brengen heet het nog. Dat is de nieuwe ontwikkeling anno 2016: van ‘’de mijne slaapt rustig door’’ naar ‘’de mijne kan al praten in de buik’’. Afwachten, moeders, straks roept hij nog bij de geboorte ‘’laat me met rust, narcistische mestkever’’. Aldus gelezen…

 

Rajoy doet zich zwaar met vorming van de regering, en dagelijks is erover te lezen. Ik bespaar u de geruchten, de peilingen, de afgeketste voorstellen. Afwachten. Maar mocht het tot nieuwe verkiezingen leiden, zal m.n. Podemos de grote winnaar worden. Want de PSOE is hopeloos intern verdeeld, en de PP kan met Ciudadanos alleen niet door.

 

Ondanks dat banken hun cliënten niet 2x mogen laten betalen voor 1 service, doen ze’t toch, die boeven. En de banken leggen de eis van De Guindos, om dit te stoppen, naast zich neer. BBVA berekent 1,80 als je geen klant bent. Bankia heeft 2 tarieven:  ben je klant van BBVA, Bankinter, CaixaBank, ING, Santander of Bancha March betaal je 0,98. Ben je Euro 6000, Popular of Sabadell klant is het 0,65. Bankinter: een niet klant betaalt 1,00 (behalve Popular 0,65). Caixa: je betaalt als niet-klant 2,00. Euro 6000: afhankelijk van welke bank, betaal je 0,65 – 1,90. ING: niet-klanten betalen 0,50. Popular: 1,50. Sabadell, afhankelijk van welke bank 0,65 – 1,80. Santander? 1,75. Banca March 1,80. Dat je’t weet.

 

Kijk, de boeven weten wel, wie ze inhuren. Zo heeft de voormalig president van Abengoa de jurist gecontracteerd, die ook Rodrigo Rato verdedigt; want je moet toch wat, als je beschuldigd wordt van criminele activiteiten en mismanagent in het solar-energie bedrijf. Die jurist Ayala is een topper als het gaat om verdediging van top-boeven.

 

Het PIB 2020 plan – ofwel her industrialisatie – van de regering is aldus de KPMG onvoldoende. En ook de bedrijven zijn er niet blij mee. Maatregelen staan erin om kleine zelfstandigen te ondersteunen; meer internationalisatie, reductie van operationele kosten (vooral energiekosten) voor de industrie (door fracking???). Nee, Soria, hier kom je niet mee weg. Hoewel, ga weg!

 

De ex-president van Catalonië, Pujol, moet toch echt voor gerecht. Wegens fraude, belastingontduiking en witwassen. De familieclan wordt door het Gerechtshof aangeduid als een criminele organisatie. En nu snap je dit gelijk: Ooit riep Mas, dat als zijn positie in de weg stond naar onafhankelijkheid voor Catalonië, hij zou terugtreden. Nou, niet dus. Ook na diverse dringende verzoeken. Nee, de machtgeile geldverspiller en vernietiger van deze provincie aast op nieuwe verkiezingen. In de hoop op nog wat jaren immuniteit, want ook hij heeft vieze handen…