Spanje Nieuws

Volvo Ocean Race; dure herverkiezing en corruptie

Top! De Volvo Ocean Race blijft vanaf Alicante vertrekken; tot 2023. Goed voor economie en de stad/provincie!

 

Minder goed is, dat kennelijk nogal wat buitenlandse residenten in Alicante ‘’gevonden’’ zijn in de Panama Papers; waaronder Aziaten, Oost-Europeanen en Britten blijken m.n. achter veel offshore bedrijven te zitten. En 17 bedrijven – gebaseerd in Alicante – zouden in de Panama Papers staan. 17 maar? Oeps.

 

13% meer onroerend goed werd door buitenlanders gekocht in 2015; het meest op de eilanden. Britten, Fransiolen en Duitsers vormen de grootste groep kopers. Ruim 76.000 huizen wisselden van eigenaar; 20% van alle huizen-transacties in 2015. Groeiende tendens van buitenlandse onroerend-goed-aankopen, meldt het Orgaan van Notarissen. En waar werd het meeste gekocht? O.a. La Rioja + 59%; Castilla-La Mancha + 57%; Navarra + 41%; Aragon + 39%, Valencia: karige +7%; en Catalonie net geen +5%...

 

Spaanse bedrijven hebben sinds 2006 ruim 8 miljoen werknemers ontslagen, aldus een rapport van CCOO. Ontslag is thans makkelijker geworden. In 2015 kwamen 9 ontslagen op elke 10 vaste banen.

 

Je kunt het nog harder roepen, maar niet duidelijker. De huidige Minister van BuZa – Garcia-Margallo is vast overtuigd, dat de EC begrip zal hebben met een verruiming van het publieke tekort…Niemand kan meer uitgeven dan je verdient; en we zijn klaar met hervormen/spaarplannen. De Eurozone moet analyseren, waarom het minder competitief is dan anderen en de monetaire politiek is op de bodem; de rentes kunnen niet nog lager. Oh, echt wel, vindt Supermario.

 

Zelfs de Spaanse vereniging van bedrijven roept op tot het matigen van lonen. En…’’er is een berg van miljarden Euro’s beschikbaar voor Social Securidad (zeg maar uitkeringen) als we maar fraude bestrijden. En fiscale paradijzen.  Ehum, señor Garamendi; Spanjaarden hebben ruim 159 MILJARD aan belastingontduikings-geld in belastingparadijzen……

 

En dan dreigt de EC met een boete van 4 miljard, omdat Spanje te weinig vluchtelingen opneemt? Belachelijk; de 250.000,00 ‘’afkoopboete’’ voor elke niet opgenomen vluchteling. Alsof dat de Europese solidariteit zal handhaven? Kijk maar naar Oost-Europa en Engeland. Ammehoela. Spanje zou ruim 16.000 Syriërs moeten opnemen. Het zijn er nog maar 18. Maar laten we dan ook even alle andere landen op een rijtje zetten….En de EC vergeet gemakshalve, dat de economische situatie niet bepaald florissant is met ruim 20% werkeloosheid. En elke vluchteling die naar Spanje wil, moet extra gecheckt wordt – vanwege connecties met o.a. radicale organisaties. Nu vragen ruim 24% (of meer) vluchtelingen vaak in meerdere landen asiel aan = meer kansen, denken ze. Het principe om asiel te vragen in het land van binnenkomst moet nog echt doorgezet worden…En die zogenaamde verdeelsleutel om deze mensen vervolgens in de EU te ‘’herplaatsen’’? Wordt geboycot door diverse landen. Wordt het dus niet, EC!

 

Er zou niet teveel geld uitgegeven mogen worden door de politieke partijen voor de nieuwe verkiezing in juni. Maar die partijen kunnen het maar niet eens worden over een reductie van het budget. Nou ja, voorlopig denken ze aan 6 miljoen minder. Van de 130. Hoe zat het ook alweer? Voorbeeldgedrag?

 

En dan vraag ik me toch werkelijk af, wanneer het eindelijk afgelopen is met het gesjoemel, gelieg, frauderen en belastinggeld toe-eigenen door (niet alleen) PP-politici. Gerardo Camps – ja, die boef uit Valencia – zou in 4 jaar wel 553.000 uitgegeven hebben aan luxe etentjes. Zelfs de tip werd gedeclareerd…..Je zou toch denken, Rajoy maakt geen schijn van kans? Vast wel, als je het stemgedrag van de Spanjaarden bekijkt. Waarschijnlijk wint de PP weer…Niet te geloven toch?