Spanje Nieuws

Frankrijk is speciaal en Spanje de klos

En ja hoor….Omdat Frankrijk Frankrijk is, en Italië Italië, wordt nu toch een sanctieprocedure tegen Spanje en Portugal ingediend, omdat ze niet genoeg maatregelen genomen zouden hebben om hun budgettekorten weg te werken…..Madrid zou opzettelijk zich niet gehouden hebben aan afspraken vanwege verkiezingskabaal; en de regering Rajoy zou te passief zijn geweest. Pardon?

 

Ikea krijgt de 41 miljoen, die ze betaald heeft aan bouw-boef Ortiz en partners, weer terug nadat het Rabasa-project (Ikea in Alicante) faalde.  In principe wil Ikea nog steeds in Alicante een winkel….

 

Helaas is ook juni – zoals de voorgaande – weer veel te droog geweest, en de regen is met 80% gedaald (op veel plaatsen viel helemaal geen regen); weer zullen buitengewone maatregelen nodig zijn om het watertekort niet nog meer te verergeren.

 

De regering heeft stiekem weer een greep in de Social Security kas gedaan, zonder werknemers en vakbonden te informeren. Dit keer ging het om 8,7 miljard.

 

ABC liet van de week op de startpagina een open boek zien, waarin te lezen viel ‘’wat willen de Spanjaarden van de regering’’, en op de andere pagina: onderwijs, gezondheid, pensioen, veiligheid, een toekomst voor jongeren, rechtvaardig werk; juridische zekerheid, gelijke kansen, territoriale gelijkheid en toegang tot de huizenmarkt. De bevolking wil een daadkrachtige regering met publieke gelden, die pensioenen, werk en veiligheid garandeert. Hadden ze niet weer hetzelfde moeten kiezen…

 

Het regionale bestuur van Madrid wil binnenkort debatteren over een dierenwelzijn-wet, die het verbiedt, om levende dieren in etalages van dierenwinkels tentoon te stellen, o.a. Want de snoezige kittens en puppies zorgen voor te veel ‘’impulsaankoop’’ met alle negatieve gevolgen voor de dieren op termijn. Opgezet door Ciudadanos, gesteund door Podemos en de PSOE. Niet door de PP. Ook het schieten op levende duiven wil men verbieden. Wederom is de PP van mening, dat deze situatie niet gewijzigd moet worden. En ook voorzien: verbod voor gebruik van wilde dieren in circus en het doden van dakloze dieren door gemeentelijke opvang. En hier blijkt wederom; als je vooruitgang wilt, met zorg voor natuur, milieu, dierenwelzijn, educatie en banen scheppen, moet je vooral niet bij de PP zijn. Maar wat roep ik; de Spanjaarden kiezen traditioneel. Da’s pas dom.

 

44% van de belastingbetalers zouden een inkomen onder de 21.000 opgegeven hebben, aldus data uit 2014. Maar 5394 belastingbetalers (0,03%) zou meer dan 601.000 hebben gedeclareerd. Degenen met tonnen/miljoenen zijn uiteraard niet opgenomen……denkt Lena. Ach, moet kunnen; want de bankiers verrijken zichzelf en de aandeelhouden worden armer. De salarissen van de toppers bij Santander, BBVA, Caixabank, Bankia, Sabadell en Popular stegen met gemiddeld 17,2%, terwijl de aandelenkoersen daalden….