Spanje Nieuws

25 december stemmen, opium en ''high worden''

Het net lijkt zich te sluiten rondom de corrupte PP-burgemeester van Valencia, Rita Barbera; illegale partijfinanciering, in de zak steken van commissies door het Gemeentehuis; het leek de norm. Hoe lang nog?

 

Rajoy/PP verdomd het om de 6 eisen van Ciudadanos te accepteren en stuurt aan op een 3e verkiezing. Als hij op 31 augustus geen absolute meerderheid krijgt om als premier een regering te vormen, volgt nog een 2e stemming op 2 september. Geen meerderheid? Dan mag Spanje op 25 december – ongehoord in de Spaanse geschiedenis – voor de 3e keer stemmen. Ongelofelijke egoïstische, arrogante boef, die Rajoy. En heel slappe PSOE, Ciudadanos en Podemos, als ze nu niet samen gaan en Rajoy en zijn PP buiten spel zetten. Want deze zogenaamde ‘’investidura’’ in augustus/september wint hij niet. En de verkiezing van 25/12? Gelijk aan december 2015 en juni 2016. En dan????? Schande. Miljoenen verkwanselen deze politici omdat hun ego te groot is. Afschaffen, die handel!

 

La Vanguardia laat een foto zien van ooievaars op kerktorens met de titel, dat de Kerk en ecologen vechten om deze dieren. U snapt het al, de Kerktoren mag niet bezoedeld worden. Schijnheiligen.

 

Spanjes grootste bouwbedrijven hebben in het buitenland weer gescoord; ACS, Acciona, Ferrovial, FCC, Sacyr en OHL hebben contracten binnengehaald uit o.a Dubai, Nieuw Zeeland, Australië en Virginia/VS; Italië en Riyad plus New York. De wegen rondom ons dorp zijn vol gaten. Niet sexy.

 

Alicante is de jacht begonnen op illegale pensioen/ouden-van-dagen- (mini-) tehuizen, waar vooral buitenlandse gepensioneerden naartoe gelokt worden. Tegen hoge maandkosten. Artsen en sociale werkers waarschuwen voor dit soort ‘’centra’’, die vaak in gewone huizen zijn opgezet en niet beschikken over gekwalificeerd personeel of voorzieningen.

 

De Spaanse economie zou in 2016 met 3,1% groeien, en maar 2,3% in 2017, vooral als gevolg van de Brexit (?) en de fiscale politiek van de regering, aldus BBVA Research. OECD voorzag 2,8% voor dit jaar, en Fitch 3%, IMF maar 2,6%. Maakt het wat uit? Niks. Hooguit dat de banken profiteren van het ECB-aankoopprogramma en eventueel weer stijgende olieprijzen....

 

Nooit geweten; Spanje is land nr. 2 als legale producent van doping-substanties, waaronder opium. Een stiekem gedoe is het. Met ruim 13.000 hectaren is Spanje nr. 2 na Australië, en sinds 1973 is opiumteelt geautoriseerd door de Spaanse regering...Het MvLandbouw gaat erover. Stijging van 62,5% in 2015 aan hectaren waar het spul op groeit. Alcaliber heeft de exclusieve controle over de groei in Spanje, en is wereldleider voor morfine. Het maakt deel uit van de Torreal groep van de investeerders Abello, met links naar de farma-groep van Sanofi Aventis. In 2014 werd een winst van 7 miljoen behaald. Het ‘’stilhouden’’ van deze landbouwtak spreidt zich ook uit over het MvGezondheid, die de cultivatie goedgekeurt. Thans zijn het ca. 536 telers in o.a. Andalusie, Castilla-La Mancha, Castilla & Leon en Baskenland. De exacte locaties wordt liefst geheim gehouden; maar er is zware politie en Guardia Civil patrouille, die overigens ook het transport naar de verwerkingsbedrijven op zich neemt. En de ‘’officieel beveiligde depots’’ bewaakt. De regering weigert hierover commentaar.

 

La Verdad in Murcia meldt, dat er meer dan 40 groepen van georganiseerde misdaad in deze provincie actief zijn; drugs en inbraken zijn de meest voorkomende criminele activiteiten. Murcia staat op nr. 7 van provincies, die veel last hebben van georganiseerde misdaad.

 

El Pais toont een foto van een vrouw in Burkini – in navolging op Frankrijk laait ook hier de discussie op, om deze verhullende kleding te verbieden. Het wordt tijd, dat migranten zich aanpassen aan onze regels, waarden en normen. Niet andersom. Anders vertrekken ze maar.

 

En wil je trouwen? Of ben je net bevallen? In Malaga? Dan heb je pech; door ontbrekend personeel is de wachttijd voor registratie daarvan ruim 3 weken....En tot eind augustus kun je geen afspraak maken. Logisch....vakantietijd.

 

Bosbranden in Galicië zijn onder controle. Ruim 6500 hectare is vernietigd. Op La Palma is al meer dan 4800 hectare in de as gelegd. Een Duitse hippie/drop out daar had zijn toiletpapier in de fik gestoken. Zit nu in de gevangenis, maar of hij moet dokken of langer zitten? Vast niet.

 

Rubifen – een medicijn voor kinderen met ADHD – wordt regelmatig ingenomen door volwassenen, want het maakt je high. Zoals cocaïne, maar dan minder schadelijk, heet het. Steeds meer Spanjaarden gebruiken medicijnen oneigenlijk, of gebruiken een mix van opiaten, tranquilizers en nog zo wat troep. Het is al een probleem in de VS, en in Europa, nu dus ook hier. Een onderzoek onder ruim 22.000 mensen tussen 12 – 49 in 5 Europese landen richtte zich op misbruik. Spanje lijkt de grootste consument te zijn als het gaat om opiaten en pijnstillers zoals tramadol en codeïne, die nu als partydrug worden gebruikt. Kalmeringsmiddelen zoals trankimazin, lorazepam, diazepam, valium en lexatin? Worden gemixt met cocaïne of alcohol, omdat het zo lekker stimuleert of mensen ‘’high’’ maakt. Niet-blanken en werklozen lijken het meest te gebruiken. Triest feit; als een of meer van deze medicijnen voorgeschreven werd, steeg het misbruik %. Alsof het snoepjes zijn. Gevaarlijk.

 

Het Hospital Universitario del Vinalopo is het 1e centrum in Alicante, welk een unieke behandeling geeft voor levertumoren. Er is een special team opgeleid op de Radiologie/Nucleaire Geneeskunde.