Spanje Nieuws

Onbehoorlijk bestuur en zwart witte cc

De krant Diario de Mallorca meldde, dat reeds in 2010 de landbouw waarschuwingen negeerde over de aankomst van de Xylella bacterie; die o.a. olijven- en amandelbomen aantast. En nu zijn dus al 6 miljoen bomen in gevaar. Onbehoorlijk bestuur? Kapitale fout zul je bedoelen.

 

Rodrigo Rato, voormalig PP MvF Caja Madrid CEO en IMF baas, is schuldig bevonden voor misbruik van fondsen tussen 2004 – 2007. Een van de 65 hoge pieten, die schuldig bleken in de zaak van de ‘’blanco zwarte credit card’’ affaire, waarbij uitgaven ongelimiteerd toegestaan werden. 4 ½ jaar luidt het oordeel. Blesa/Caja Madrid moet 6 jaar brommen. Tussen 1999 – 2012 ontving de elite van de Caja Madrid, die later fuseerde met andere failliete geldverleners om op te gaan in Bankia, ontvingen credit cards waarmee oneigenlijk geld uit het bankenfonds getrokken werd. En dat stond natuurlijk niet in de balansen en overzichten van de bank, noch in formele documenten of arbeidscontracten, noch was er sprake van melding t.b.v. belastingteruggave. De 65 boeven (‘’wij zijn ons nergens van bewust, dat was normaal’’) gebruikten de cc’s vrijelijk voor persoonlijke uitgaven voor een totaalbedrag van meer dan 15 miljoen voor gourmet restaurants, designer kleding en dure reisjes. Velen dachten dat dit een ‘’extraatje’’ van de bank was, als dank voor hun loyaliteit en toewijding aan de bank. Ja hoor. En de PP gaf als commentaar, dat de cc nog zwart, nog duister noch xxxx waren.....

 

Het behoud en de restauratievan de rivier Vinalopo is onderwerp van gesprek in het Gerechtshof van Valencia. De partij IU wil dat de gemeente Elda het gebied aanwijst als zijnde beschermd natuurgebied in de gemeente. De besluitvorming hierover wordt uitgesteld en nog meer meepraters zoals experts van milieu en de waterconferedatie van de rivier Jucar worden betrokken in de besluitvorming die moet leiden tot bescherming en herstel van deze rivier.

 

InSpanje meldt: Volgens het Rapport Spanje 2017 is Spanje zich goed aan het herstellen van economische crisis. Er zijn ingrijpende maatregelen genomen, het bankwezen is gestabiliseerd en de werkeloosheid is teruggedrongen. Toch is Spanje de crisis nog niet te boven. Zo is de staatsschuld nog erg groot en de financiële situatie kwetsbaar. Volgens Brussel zijn de verschillen tussen rijk en arm en de daarmee gepaard gaande sociale uitsluiting veel groter dan in andere Europese landen. Ondanks genomen maatregelen zijn de problemen op de arbeidsmarkt ook nog steeds groot. De meeste werknemers hebben tijdelijke contracten en 13,1% van de Spaanse werknemers leeft rond de armoedegrens.

 

Voormalig president van Catalonië, Mas, heeft in een conferentie te Oxford Rajoy/de premier beschuldigd, dat deze een vuil spelletje speelt met behulp/ondersteuning van gerecht en publieke gelden, om de strijd voor onafhankelijkheid te blokkeren. Ondertussen lijkt hij weer terug te willen keren naar de politiek. Linkmiechel Mas. En 23 maart wordt de zaak van illegale partijfinanciering door de PP weer opgestart. En dan is er ook nog gedonder tussen de PP en Ciudadanos in Murcia. Ze moesten die politici allemaal eruit gooien; alleen uit op eigenbelang en ego-streling, maar welzijn van land en volk interesseert ze geen donder.

 

In Alicante meldt de krant Información dat de Uni van Elche de Uni van Alicante voor de rechter sleept, als zij de medische opleiding overnemen. Oeps, gevecht om aanpassing van contracten tussen 4 ziekenhuizen lijkt uit te draaien op een juridisch conflict.