Spanje Nieuws

Politiek gekonkel

En weer zijn de kranten druk met berichtgeving over illegale partijfinanciering bij PP. Ciudadanos, de ‘’partner in crime’’ (omdat die toch de PP steunen, die sukkels) wil een onderzoekscommissie tegen de PP en meldt dat men op zoek is naar een alternatieve meerderheid (lees zonder PP).....En de voormalige president van het Paleis van Muziek bevestigde zijn rol in de corruptiezaak; hij ontving de smeergelden voor ‘’el (ex) president Mas’’ in cash, o.a. van Ferrovial, en CDC en Convergence (partijen) wisten ervan.

En oh, oh, oh, wat zijn die onthullingen frustrerend voor de mogelijke terugkeer van Mas...want hij kreeg 4% commissie/smeergeld....2,5% kreeg CDC en Millet kreeg 1%. Oeps. Smullen natuurlijk voor de oppositie, die uitleg eist.

 

En de boef-president voor Mas in Catalonië, Pujol, blijft ook in de picture. Vooral nu weer onthuld werd, dat zoonlief Josep 1,2 miljoen naar Andorra sjoemelde toen zij vader president was. El Mundo beschuldigt Josep van witwassen van geld, omdat hij helikopters voor de Catalaanse Generalitat kocht. En ook Madrid is in onderzoek bij de Guardia Civil onderzoeksunit, die gaat over fraude en zo...Men ondervraagt de politici onder de ex-presidente v/d PP, Esperanza Aguiree, nadat men belastende documenten vond. O.a. over commissiebetalingen....Ja, ja.

 

En naast politieke partijen weten ook banken zich boefig te gedragen; volgens een onderzoek falen in servicegerichtheid naar hun cliënten.

 

 

Ciudadanos in Murcia wil dat de PSOE hun piefje Sanchez verwijdert. Als het moet via een spoed-verkiezing. Ciudadanos will alleen meewerken als er een wisseling van de macht komt.

 

 

Bles en Rato, de ex bank/IMF/MvF boeven hoeven nog niet in het gevang. Wat voorspelde ik? Juist. Ook al is de fraude/corruptie en misbruik van ‘’zwarte credit cards’’ ruim bewezen...Het Tribunaal achtte hun houding gedurende het proces als absoluut eerlijk en zonder enige smet....En dus heeft men ze vrijgelaten voor hun hagelwitte benemen...

 

De Catalaanse egopikkies hebben een spoedwet aangenomen t.b.v. onafhankelijkheid. Deze wet staat toe, dat afsplitsing van Spanje ZONDER enig debat kan plaatsvinden. Het Constitutionele Hof zal uiteraard deze wet aan flarden scheuren. El Mundo kopt, dat de onafhankelijkheidsgroep ‘’samen voor ja’’ streeft naar een breuk met Spanje. En deze wet faciliteert de afsplitsing op z’n makkelijkste manier....PP, PSOE en Ciudadanos zullen beroep indienen.

 

El País meldt, dat Spanjaarden meer gebruik maken van credit cards dan pasjes om geld uit de muur te trekken. Contactloos betalen, of via smartphones stijgt ook hard; cash wordt minder populair dus.

 

 

Buitengewoon pijnlijk. En dat op vrouwendag. Información uit Alicante maakt melding van een crime scene, waarbij een rechter, aanklager, de politie en rechters proberen, de richting van de kogel vast te stellen, die politievrouw Martinez in Elda dodelijk raakt. De politiemannen in haar aanwezigheid hadden wel kogelwerende vesten aan, maar er was er geen voor haar....Het wordt tijd dat vrouwen zelf in actie komen; mishandeling, misbruik etc. niet meer accepteren en zich leren te weren. Vooral ook in dit land.