Spanje Nieuws

Oudjes, gekonkel en geldgepik

Het sociale banktegoed (Social Seguridad) bevat nog maar 15.145 miljard. Rajoy en zijn boevenbende hebben sinds 2012 ruim 67 miljard er afgehaald voor allerlei onzinzaken, fraude en corruptie en zelfverrijking incluis...Nu is het nog maar 1,36% v/h BNP. Eind 2015 zat nog 33 miljard in kas...

 

.Rajoy/PP en Rivera/Ciudadanos hebben een budget besloten zonder de belasting te verhogen. De BTW voor culturele zaken – m.u.v. bioscoop – zakt naar 10%. Extra geld is er voor mensen onder 30 jaar en 1 maand extra ouderschapsverlof. Korting voor zelfstandigen wordt met 1 jaar verlengd. En er zijn plannen om kinderarmoede te bestrijden.  En voor meer werk. Ja hoor. Nu zou er nog maar 16,6% werkloosheid zijn; na de creatie (?) van 500.000 banen en 67.000 meer ambtenaren. Tekort gaat van 4,3 naar 3,1% en economische groei voor dit jaar is voorzien op 2,5%. Het zou allemaal weer goed gaan! Behalve dan in de provincie Alicante; daar is het budget kennelijk gehalveerd.

 

De OECD maakt melding van de nieuwe armen in Spanje, aldus El Pais: de crisis treft gezinnen met veel kinderen, of 1-oudergezinnen, extra hard, terwijl gepensioneerden nu gespaard worden.

 

 

En weer is het LOL. Weer een tender voor het management van het al jarenlange nutteloze vliegveld Corvera bij Murcia. En 35 miljoen compensatie als San Javier sluit. Er wordt veel gevlogen: vooral veel geld vliegt door de lucht, zonder vliegtuigen, passagiers en inkomsten.

 

En ook hier krijgen de oudjes de schuld: El Mundo meldt, dat pensioenen meer dan 40% v/h budget opslokken. Is me toch wat.

 

 

Nieuwe regels in Murcia dwingen ruim 2000 bedrijven vanaf juli, om actuele data over alle facturen door te geven aan de belastingdienst als BTW wordt gedeclareerd. Per maand. (we praten dan over meer dan 6 miljoen). Nog meer bureaucratie. En voor wat?