Spanje Nieuws

Catalanen, achterlijke ambtenaren & gekonkel

Koppig zijn ze wel, die Catalanen…Maar nu kregen ze de kous op de kop. Want de VS-Carter Foundation gaat de Catalaanse boeven-regerings-egopiefjes mooi niet steunen in hun onafhankelijkheidswens. En da’s een forse tegenvaller....Want de Amerikanen willen een vitale, eensgezinde, sterke staat en vriend. Dikke pech voor Puigdemont en consorten. Ondertussen hebben die Catalanen wel even een verhoging van 246% (!) v/d toeristenbelasting ingeoverd. Vooral voor diegenen, die kiezen voor een gehuurde accommodatie. 2,25/dag. Net zoveel als je betaald in luxe hotels per dag….28 maart geaccordeerd door de regering, en 1 april van kracht. Nee, geen 1-april grap dus.

En elders in Catalonie? Moet je ook meer dokken. Nieuw tarief voor passagiers die minder dan 12 uur in Barcelona doorbrengen; kassa; 65 cts pp. Meer dan 12 uur in Catalonie? 2,25/dag dus. Ja, ja, da’s fors duurder dan begroot. Dus toeristen boos. Terecht. En dan komt er ook nog 10% BTW erbovenop. Onleuk. https://inspanje.nl/algemeen/9599/toeristen-woedend-over-verhoogde-toeristenbelasting-barcelona/

 

De scholen/college’s in de provincie Murcia bevinden zich in een slechte staat, aldus de leraren. Want er is onvoldoende of geen geld voor onderhoud. Terwijl de politici zich volvreten en zich laten feteren.

 

En Alicante krijgt maar 1/5 geld voor investeringen. ‘’Straf’’ van Rajoy, meldt Información; Alicante komt aan het eind van de rij, na Cordoba, Almería, Malaga en Toledo. Waarvoor? 3x raden...

 

Kreeg je eerder op je 58e je 1e kind, welk werd weggehaald vanwege slechte omstandigheden, probeer je’t nog een keer op je 64e...Ook dit kind is onder Jeugdzorg geplaatst. Is toch niet te volgen? http://elpais.com/elpais/2017/04/10/inenglish/1491824343_639519.html 

 

Ook in Spanje laaien sommige gemoederen hoog op als het gaat over euthanasie. De ‘’Arrabal’’ zaak heeft politieke partijen, professionals en degenen die betrokken zijn, nu verplicht, om stelling te nemen over dit ‘’probleem’’. Verplicht? Wordt niks.

 

Vanguardia meldt, dat de redding van Spaanse banken dubbel zoveel heeft gekost dan in de rest v/de Eurozone; nl. 4,2% v/d BNP (versus 1,9% in de EU-zone). Of te wel 46 miljard. 2e v/d 28 landen. What's new pussycat? Niks. De banken gaan gewoon door met graaien.

 

Catalaanse bedrijven weigeren samenwerking met de Generalitat; of te wel, zij werken niet mee aan de voorgestelde infrastructuur voor een Catalaanse Staat. 

 

El Pais meldt, dat de huidige ambtenaren gekozen worden via een systeem, zoals gebruikelik in de 19e eeuw….Hoezo, examens en voldoen aan eisen?

 

De Spanjaarden maken zich weer wat meer druk over corruptie, aldus een peiling bij het Center for Sociology Studies CIS. Werkloosheid zit in de Top 3 van zorgen met 72%. http://elpais.com/elpais/2017/04/07/inenglish/1491552195_633744.html

 

2 prof’s van de Islas Baleares Uni zijn gevangen gezet voor productie van ‘’nepmedicijnen’’, die kanker zouden genezen. Ze werden rijk op basis van het geven van valse hoop. De Uni negeerde de verkoop van nepmedicijnen (met de naam Minerval).

 

PP stelde aan Ciudadanos voor, dat ze activiteiten/protesten tegen politici zouden moeten ontmoedigen. En dat ze onderhandelingen in Murcia inzake de aforado’s (speciale beschermingsstatus van politici) zouden moeten toestaan, in ruil voor het verbod voor partijen, verenigingen en NGO’s, om criminele klachten te uiten. Ik snap het niet meer. Totdat de uitleg volgt...dat Ciuadanos accepteert, dat degene, die onder verdenking/in  onderzoek staat, niet af hoeven te treden en dat de PP het systeem van de aforados zal gaan herzien. 1 week na het aftreden van de president van Murcia. Geaccordeerd door Rivera/Ciudadanos. Juist. Net zulke boeven als PP, PSOE.

 

Tellurium; het nieuwe goud, de nieuwe economische macht of hoe je’t wilt noemen. Gevonden in enorme hoeveelheden rond de Canarische Eilanden. Het is DE toekomst voor het maken van goedkopere/efficientere zonnepanelen, en het maakt ook de verbinding tussen mobieltjes veel efficienter. Britse onderzoekers analyseerden het water en bevestigden de Tellurium hoeveelheden. E.e.a. via oceanografische schepen, die voeren rondom de eilanden en tussen Gran Canaria en Santa Lucia. Er bleek een keten van onderwater-bergen te bestaan, die hoge niveaus van dit goedje aanwees (ook wel Tropic of Bimbache genoemd). E.e.a is gesitueerd in vulkaangesteente. Rond 2050 zal de wereldbehoeft aan elektriciteit ruim 30 Terrawats bedragen en Tellurium zal de meest economische bron van nieuwe energie vormen. De vondst zou ruim 50.000 x meer zijn dan in tot nu toe bekende depositos.

 

En nee, Spaanse inburgering? Daar gaan we niet aan meedoen. Gezien mijn ervaringen met het asfaltgedoe lopen ze hier in sommige dingen wel 20 jaar (of meer) achter. Maar wie toch wel weten hoe dat zit of zelf een testje doen? https://inspanje.nl/cultuur/9571/zou-jij-slagen-voor-de-spaanse-inburgeringstest/  Net een Spaanse Makro kaart gekregen. We gebruikten altijd nog onze Nederlandse, maar nu boden ze aan, om die even in te wisselen voor een Spaanse. Guttegut.