Spanje Nieuws

Bescherming, politiek, op 4 na oudste mens

Opperboeven in bescherming: Het Madrileense Provinciale Gerechtshof heeft tijdelijk een stuk bewijs van Gerecht 31 verwijderd over ex-bankier/IMF/Bankia boef Rato, die 2 miljoen zou ontvangen hebben van Lazard Investment. Dit zou bij nader onderzoek maar een ‘’toevalligheid’’ zijn....In de El Mundo stond een artikel over diezelfde Rato, die tijdens zijn IMF-directeurschap ruim 7 miljoen ‘’elders’’ had verborgen/witgewassen, en 31 miljoen via zijn schimmige bedrijf had gedeclareerd...En niemand ligt er wakker van. This is Spain, man...

 

En dan is er ook nog González; de voormalig regionale president van Madrid, beschuldigd van zelfverrijking, corruptie en nog zo wat onleuke zaken (ruim 25 miljoen). Dat zal waarschijnlijk ook weer in de doofpot belanden.  Feit is wel, dat het gonst van alle PP-schandalen. Zoals deze.

 

En dan lees ik, at banken en energiebedrijven goed zijn voor 50% v/d Ibex (beurs) in 2016 met hun winsten, ruim 17 miljard, met een omzet van 33 miljard; de Iberdrola’s, Endesa en Gas Natural dus. Fenosa verdubbelde zelfs haar resultaat door meer te berekenen voor elektra. Is dat even makkelijk winst maken!? Aldus de Nationale Werkgroep voor Marktwaarde.

 

Ciudadanos en PSOE eisen van de PP dat ze uitleg geven over de Rato-zaak (zie boven). De oppositie wil dat de zaak behandeld wordt in het Congres en dat de regering antwoord geeft betreffende mogelijke criminele activiteiten....Hoop geprietpraat voor niks.

 

Murcia heeft, aldus La Verdad, het record in handen voor de creatie van nieuwe banen. Maart eindigde met de grootste verhoging van deelnemers sinds 1982; het steeg met 5,6% naar 550.384 werknemers.

 

Ana Vela, geboren in Córdoba, maar al tientallen jaren woonachtig in Barcelona, is nu de oudste persoon van Europa nu (en de 4e in de wereld), met haar 115 jaar, na de dood van de 117 jaar oude Italiaanse Emma Morano afgelopen week.

 

En de wereld heeft de deur gesloten voor de ‘’Generalitat’’ van Catalonië; USA, de EU (m.n. Duitsland en Frankrijk) veroordeelden gezamenlijk de 5 jaren van negativiteit, veroorzaakt door de Catalaanse onafhankelijkheidsplannen.

 

De beschuldigden in de Gürtel Case (corruptie, fraude etc. in Valencia); de heren Correa, Crespo en Bárcenas  hebben ruim 20 miljoen ‘’verdiend’’ terwijl ze in de gevangenis zaten. Hun Zwitserse bankrekeningen groeiden met 67% sinds 2009. Samen hebben ze 47 miljoen. Geblokkeerd door het Nationale Gerechtshof.

 

En natuurlijk wist het IMF over de rekeningen van Rato in fiscale paradijzen. http://www.typicallyspanish.com/news-spain/brief/Spain_Business_Brief_-_Thursday_April_13_2017.shtml

 

El Mundo maakt melding van het feit, dat Andalusië en Catalonië door de regering het meest ‘’begunstigt’’ werden met investering sinds 2008; Andalusië ontving 26 miljard, en Catalonië wel 20 miljard. Galicië was de enige regio, die profiteerde van het Rajoy tijdperk. Huh?

 

Rechters in Alicante hebben een uitkering voor een jongen met cerebrale paralyse geweigerd. De moeder, sinds 10 jaar weduwe en z/werk; krijgt maart 268 Euro/maand voor de verzorging van haar hulpbehoevende kind, die voor 67% invalide is geschreven. Schande.