Spanje Nieuws

Bank gered, Valenciaans en politiek gepest

Een bankenredding volgens het boekje…Santander kocht Banco Popular voor 1,00 Euro en haalde geld op om de gammele met enorme schulden te ‘’redden’’. Maar niet geheel zonder betaling door burgers. Want ruim 300.000 aandeelhouders van BP zullen hun investering kwijtraken, en dus is een vloed aan rechtszaken te verwachten. De ECB mengde zich ook in deze zaak, nadat er een ‘’gat’’ van 9 miljard was ontdekt bij de stress test...En ruim 200 medewerkers in 37 kantoren in de regio Murcia  vrezen om hun baan.

 

Gee nie goe in de Kerk; de krant meldt dat gelovigen wegblijven, ruim 4200 gemeenten zonder priester zitten en 7000 broeders en nonnekes geen belasting betalen. http://www.typicallyspanish.com/news-spain/national/Crisis_in_the_Church_empty_masses_4_200_parishes_without_a_priest_and_7_000_friars_and_nuns_not_paying_tax.shtml

 

Información, Alicante meldt, dat 1200 opleidingsartsen niet kunnen lesgeven, omdat ze geen Valenciaans spreken. Ze hadden tijd genoeg gehad, om het te leren, stelt de regionale opleidingsinstantie. Een vakbond gaat voor het gerecht. Achterlijk gedoe!

 

De PSOE is kennelijk bezig met een plan om Cartagena een aparte provincie te laten worden….Huh?

 

Ciudadanos, PSOE en Podemos willen dat de PP onderzocht wordt m.b.t. partijfinanciering (dit in antwoord op de PP, die deze partijen wil ‘’onderzoeken’’). Testosteroontjes. Laten ze eens echt werken.

 

Welja, Repsol heeft bij Trinidad en Tobago gasvelden ontdekt, in de orde van grootte van een 2 jarige behoefte van Spanje. Het aandeel van Repsol in de betrokken gebieden is 30%, en de rest is eigendom van BPTT en BP. Daar gaat weer een schitterend natuurgebied straks naar de knoppen. En ik kan het weten; we hebben daar gedoken en de eilanden verkend....