Spanje Nieuws

Straf als je dier helpt en illegaal referendum

El Mundo meldt, dat het faillissement van Banco Popular de Staat 30 miljard heeft gekost.

 

Is toch niet te geloven, als je in Galicië een zwerfdier wilt helpen, kan dat een dure zaak worden, met boetes van 500 – 5000,00! Achterlijk zootje! En voer je zo’n beestje? 100 – 500,00. Pardon? Wat heeft het parlement daar nl. besloten? Niemand mag zonder toestemming honden, katten of andere zwerfdieren redden. Bizar. Of zit daar weer ‘’winst’’ in voor bepaalde organisaties die daarmee het monopolie van ‘’redden’’ krijgen tegen flinke vergoeding???

 

Tja, Spanje heeft wel een probleem met dat klimaatakkoord...en bovendien lijkt het beleid van de regering haaks op de gestelde doelen...In 2040 zal Spanje nl. het equivalent van ruim 353 miljoen ton aan CO2 de atmosfeer in verprutsen, 18 miljoen meer dan in 2015. Huh? Energie is goed voor 80% v/d CO2 emissies. Transport neemt 25% hiervan voor haar rekening. Duurzame energie? LOL...Er is bepaald nog geen overeenstemming hierover, noch over de rol van kernenergie en het zelf opwekken van stroom door bewoners.

 

Het was niet goed, wat de regering deed...Met haar fiscale amnestie van 2012, waarbij vooral rijken, boeven en belastingontduikers de kans kregen, zichzelf ‘’wit te wassen’’ naar eigen dunk....deze amnestie zorgde juist voor fiscale fraude en belastingontduiking. Wisten we natuurlijk al. Het gaat wel even om 31.000 gevallen! De oppositie eist daarom het aftreden v/d minister, nadat deze amnestie is geannuleerd. Ja, ja, wie gelooft, dat de rijken alsnog ‘’kassa’’ horen, zit helemaal fout....

 

Costa Blanca schijnt ruim 86.000 toeristenappartementen te huisvesten zonder enige controle..

 

Diario de Ibiza meldt, dat de Hollanders het eiland overstromen; ruim 41.000 toeristen zijn sinds april aangekomen, ruim 62% meer t.o.v. 2016, en ruim meer dan Britten, Duitsers en Italianen. Oeps.

 

En er is oorlog tussen de belastingdienst en de Chinezen alhier...Ruim 60 opslagplaatsen in industriële parken in 11 autonome regio’s zijn onder de loep genomen. Ruim 370 belastingambtenaren (oa. Anti-fraude, computer fraude en douanezaken) zijn 66 bedrijven aan het onderzoeken, geassisteerd door de Nationale Politie, Guardia Civil en Mossos d’Esquadra.

 

En het was verwacht: Puigdemont kondigt weer een illegaal referendum af. Voor oktober. De regering heeft al aangekondigd, dit niet te accepteren. Het wordt weer een hete zomer/herfst.