Spanje Nieuws

Fiscale amnestie, illegale onafhankelijkheid en benzine

De Spaanse Raad van Economen CGE publiceerde een rapport waarin het aangeeft, dat de geschatte belastingontduiking/fraude in Spanje de Staat ruim 26 miljard/jaar kost (16% v/h BNP van 168 miljard). En men deed 20 voorstellen om het probleem op te lossen, waaronder verbetering van de werkwijze van de belastingdienst.  Verlies aan belasting heeft ook impact op de economie. Oh ja, en waarom ontduiken Spanjaarden belastingen? Onbekendheid, onvoldoende opleiding, ‘’ontduiken is legaal’’, zeker als burgers kijken naar politici..., en variaties in wetgeving....Ja hoor...Maar als zelfs de belastingexperts het onderling niet eens kunnen worden over wat nu wel/niet belastingontduiking is, dan schiet je hier dus niks mee op.http://elpais.com/elpais/2017/06/15/inenglish/1497545884_038119.html

 

En dan zijn de boeven die dit hebben gearrangeerd, ook nog beledigd. El Pais meldt, dat Rajoy en Montoro boos zijn over het oordeel. Ja hoor. En alsof het nog niet voldoende is, gaat Barcenas, de penningmester zijn uitspraken herzien en wel zo, dat de versie over de obscure/B-rekeningen dusdanig worden aangepast, dat hij de declaraties van de PP boeven positief zal waarderen....En dan gaat het spelletje nog verder, want mogelijk zullen dus tenminste 28 van de 60 boeven in onderzoek niet hoeven te declareren...zich daarbij baserend op het recht om niet zichzelf in moeilijkheden te brengen als men declareert....en 11,5% van degenen, die fiscale amnestie claimden, gaan gewoon door met frauderen. Aldus de Belastingdienst. Ik vind het toch zo knap, dat ze precies alles weten. Maar achteraf naheffen???Doen ze alleen bij de kleine man.

 

Bankia waarschuwt, dat Spanje de hoogste concentratie aan bankfilialen in Europa heeft. Van 42% in 2008 tot nu 72%. En het wordt alleen maar groter. Nieuwe schaduwindustrie...?

 

Low-cost benzinepompen groeien als paddenstoelen uit de grond...elke 36 uur opent er wel een...Het zal niet lang duren, want daar zullen de Repsols, Cepsa en zo niet blij mee zijn...wacht maar af.

 

ABC had een foto op de voorpagina van de wereldkaart, waarbij Catalonië rood gemarkeerd was...De grote buitenlandse banken weigeren om te investeren in een Catalaanse ‘’hypotheek’’ voor de mogelijke onafhankelijkheid. Goldman Sachs, JP Morgan, en Morgan Stanley spreken duidelijk hun NO uit tegen Junqueras, die special naar London reisde, op zoek naar financiering voor zijn illegaal republiek….