Spanje Nieuws

Blijf van onze olijven af!

Nou moet het niet veel gekker worden, Ddumbo heeft zijn pijlen gericht op Spaanse olijven! Er zou sprake zijn van oneerlijke handel! Eerder had ie al de pik op Canadese melkproducten en Mexicaanse suiker, en nu dit? Amerikaanse bedrijven zouden een officiële klacht hebben ingediend, omdat ze aannemen, dat Spaanse olijven voor 200% onder de marktwaarde worden verhandeld in de VS. Potverdrie toch! Als blijkt dat regels zijn overtreden, nou, dan zwaait er wat. Meldde MvHandel.

 

 

Valencia eist van de Regering kwijtschelding van ruim 20 miljard, om de kritieke financiële situatie in de autonome regio te verzachten. Ja hoor. Na Murcia is het de regio met de meeste schulden. Hoe zou dat nou toch komen. Oh ja, Catalonië komt erna.

 

 

Krant Informacion te Alicante meldt, dat de Comunidad Valencia de compensatie voor moord/machogeweld aan een vrouw gaat verhogen van 6.000 naar 75.000 Euro, daarmee vergelijkbaar met geweldsdelicten zoals terrorisme.

 

 

Niet alleen in Andalusië, nee, overal....Het veto voor een 35 urige werkweek is landelijk opgeheven. Het gold al in Andalusië, maar nu mag overall ‘’maar’’ 35 uur gelden voor ambtenaren.

 

 

Het Arrixaca Hospital in Murcia heeft voor het eerst in Spanje een speciale hartklep geïmplanteerd; biologisch van oorsprong, met dubbel zo lange levensduur. En...de regio is druk bezig met het weren van de olijf-ebola; of te wel die enge Xylella bacterie; nadat 1 geval is ontdekt in Alicante.

 

 

Op TV een bericht over een vloedgolf in Arizona. Huh? Oh, ik zie het al, we noemen dat hier een gota fria....een rivier die door veel regen van vriendelijke stroom in een kolkende watermassa verandert.

 

 

En nog eens Murcia: ruim 34.000 patiënten wachten voor een afspraak voor diagnostische tests; de wachttijd voor operaties is inmiddels gereduceerd tot 8 dagen, maar 4346 patiënten wachten al 5 maanden op hun beurt....