Spanje Nieuws

Post 15 minuten open

Het postkantoor van Santibáñez de Vidriales, een dorpje van 1000 inwoners, is maar 15 min./dag open. El Pais laat de foto zien. Valt het bij ons nog mee met ½ uur/dag! E.e.a. zou het gevolg zijn van keuzes over postverkeer, en in landelijke gebieden zou het gewoon zijn om meerdere dorpen door 1 postbezorger te laten bedienen. En soms is er niet eens een postkantoor. Ja, ja. Het ligt eerder aan bezuinigingen.... https://elpais.com/elpais/2017/08/07/inenglish/1502112880_361880.html

 

El Mundo meldt, dat de Balearen een maximum van het aantal toeristen hebben bepaald: 623.000/jaar.

 

Información in Alicante meldt, dat vanaf nu 40% van al het fruit/groente, geserveerd in ziekenhuizen en scholen, uit de Comunidad Valencia moeten komen. En bovendien komt er een ‘’decreet’’ om zoete snacks en gesuikerde dranken uit openbare gebouwen te weren.

 

De regering van Mallorca geeft het toeristenwebsites 15 dagen om boetes tot 4 ton te vermijden. Een hervorming verbiedt het om een hele flat met toeristen te bezetten. Doel; reductie illegale toeristen-huisvesting.

 

De EU geeft toe, dat ze de strijd tegen Xylella in Mallorca heeft verloren; niet eens een grove ruiming kon deze vernietigende plaag tegenhouden. Europa gooit de handdoek in de ring. Ja, da’s even makkelijk, laat het Zuiden ermee worstelen, want daar groeien amandelen, olijven, en zo...nog lekker ver weg voor het Noorden. Kortzichtig en dom.

 

La Verdad in Murcia meldt, dat 45% van de werklozen, die een training kregen, binnen 6 maanden een baan vinden. Bouw en visserij absorberen veel personeel, terwijl administratie en grafische kunsten de minste banen opleveren. Mensen in de leeftijd van 30 – 44 jaar zijn het succesvolst.

 

Denia is alweer haar strand compleet kwijt als gevolg van een storm.