Spanje Nieuws

Droogte, staking en controle op imams

Voor steeds meer Spanjaarden is de tankwagen die extra water komt leveren aan het dorp een normaler zomerbeeld dan dat van strand, zee en parasols. Waar het vroeger nog ging om periodes van waterschaarste op concrete punten in Andalusië of Castilië- La Mancha is het nu langzaamaan een probleem in het hele Iberische Schiereiland aan het worden, van Asturië, Navarra via Castilla y León tot aan Murcia in het zuiden. Spanje beleeft al het vijfde opeenvolgende jaar van droogte. Dit maakt de situatie van veel wateropslagplaatsen zoals grote tanks of stuwmeren onhoudbaar. Het gebrek aan drinkwater wordt zo een algemeen probleem voor de volksgezondheid. https://inspanje.nl/algemeen/9867/de-helft-van-spaans-binnenland-bijna-zonder-water/

 

 

MADRID - De vakbonden voor personeel op vliegvelden CCOO, UGT en USO hebben een staking aangekondigd van in totaal 25 dagen op alle vliegvelden die vallen onder het beheer van AENA en Enaire.Vanwege een uitblijvende reactie van het ministerie van Openbare Werken aangaande salarisverhogingen en betere arbeidsomstandigheden is besloten tot deze maatregel over te gaan. Personeel van controletorens, op de landingsbanen, bij de veiligheidscontroles, brandweer, commercieel personeel en onderhoudspersoneel zal het werk neerleggen op verschillende dagen in sept/okt/nov. Schandalig; misbruik van ‘’druk’’ precies in de vakantietijd.

 

In Murcia eisen moslims meer controle over imams door de overheid, want het ontbreekt aan controle. Aldus de Moslim Federatie, die 63 v/d 87 moskeeën in de regio dekt.

 

Exporten vanuit de provincie Murcia stegen met 23% in de eerste 6 maanden van dit jaar. Beter dan het nationale gemiddelde van 10%. Alleen de Balearen en de Canarische Eilanden exporteerden meer.

 

De PNV voegt zich bij de PSOE en Podemos om Rajoy te verplichten, om de corruptie van de PP in het Congres toe te lichten...