Spanje Nieuws

Storm, tijgermug en nog zo wat

El Pais meldt, dat ambtenaren een salarisverhoging van 7% kunnen verwachten als compensatie voor de verloren koopkracht. En de rest?

 

Podemos wil, dat jongeren zonder toestemming van hun ouders een sekse-verandering moeten kunnen ondergaan.

 

De Tijgermug is in Alicante! Regen en hoge temperaturen hebben gezorgd voor explosieve groei van die beestjes...Gezondheidscentra in de provincie registreerden ruim 17.300 gevallen. Ruim 40% meer dan vorig jaar.

 

De regionale gezondheidsdienst van Alicante is gestopt met haar ‘’sterrenplan’’ om wachtlijsten te verkorten: het idee, om operaties in de avond uit te voeren en de chirurgen meer te betalen, heeft maar 3% aan operaties meer opgeleverd. Ruim 6000 mensen wachten op een operatie...

 

Een stijging van 700 procent van het aantal gasten dat dit jaar last kreeg van diarree en vervolgens zijn geld terugeiste, zette hoteleigenaren op Mallorca op het spoor van grootscheeps bedrog. Het ging om Britse vakantiegangers, die er een simpele truc op nahielden om flink op de reiskosten te besparen: diarree krijgen. De methode werkte simpel. De toerist kocht tijdens zijn vakantie bij een apotheek een middel tegen diarree. Thuis in Groot-Brittannië werd met de kassabon geclaimd dat het slechte eten in het hotel de schuld was. Zo wisten toeristen sinds 2013 naar schatting 50 miljoen euro terug te halen.

 

ABC laat een foto zien van een 500,00 bankbiljet, vluchtend uit Catalonië. Een ‘’stille’’ exodus van ruim 8000 bedrijven is de laatste 10 jaar vertrokken uit deze autonome regio. De regering heeft de fiscale druk opgevoerd voor degene, die wil vertrekken naar andere regio’s (m.n. naar Madrid). Aragon heeft sinds 2008 al 542 Catalaanse bedrijven verwelkomd.

 

Het Spaanse ministerie van Financiën heeft per maandag de volledige controle over de financiën in de autonome regio Catalonië. Er is geen datum bekend wanneer de controle weer terugkeert in Catalaanse handen. En nog steeds wil men niet weten van ophouden, terwijl een minderheid is voor onafhankelijkheid. En net heet v/d naald lees ik een reiswaarschuwing; gelieve beter even niet naar Catalonië te gaan...Huh? Zwaar weer op komst! Wat zeg ik, storm!

 

20% v/d Spaanse economie is ‘’zwart’’. Alleen Griekenland en Italië hebben nog hogere %...

Idioot...door de sluiting van superstores op zondagen zijn de promenade en de haven van Alicante nu helemaal verlaten. 1 week voor start v/d Volvo Ocean Race. Hoe verzinnen ze’t.

 

19 september heeft de Minister voor Energie, Toerisme en Digitale Agenda, Nadal, gedurende de inauguratie van energie-dagen, vertelt, dat Spanje de nucleaire- en kolenindustrie noodzakelijk acht; bescherm vervuilende energie en vergeet gemakshalve wind en zon...Tjonge, jonge, achterlijke zolen. En waar blijven nu Podemos, PSOE en Ciudadanos, die allen voor duurzame energie waren en afschaffing v/d zonnetaks???