Spanje Nieuws

Separatisten-gesplitst, Kinderwet en Asfaltfabriek

Kennelijk is er niet meer zoiets als een unilaterale declaratie van onafhankelijkheid in de manifesten van de Separatisten. Aldus het ABC. Spuugdemont ontkent een pact met ERC hierover. En Rajoy roept de bedrijven op, weer terug te komen naar Catalonie. En het niet krijgen van EMA en zo Is te wijten aan het Catalaanse onafhankelijks’’gedoe’’ aldus de kranten. Dikke pech dus. Want dat had miljoenen binnengehaald...Overigens melden voorspellingen een 82% kiesopkomst voor 21 december, en een verlies voor de Separatisten.

 

Toch eens daar gaan eten: 2e Michelin ster voor Pablo González-Conejero/ estaurant Cabaña Buenavista in El Palmar.

 

Een groep van topjuristen boog zich over een voorstel naar een Federaal Spanje via constitutionele hervorming voor autonome regio’s. Met nog steeds regionale parlementen. Wordt vervolgd.

 

De Imam van Ripoll/Catalonie, die de jihadistencel leidde in de terroristische aanvallen in Barcelona en Cambrils in augustus bleek een ‘’bekende’’ v/d Spaanse veiligheidsdienst. Kennelijk was hij een informant voor de CNI gedurende zijn tijd in een gevangenis in Castellon, waar hij vastzat voor 4 jaar drugsmokkel (2010). Hoe lang hij voor de overheid werkte, en of hij daarvoor werd betaald, is niet gemeld.

 

Brussel is ronduit stom bezig. Heeft het besluit over wel/niet uitzetten van Spuugdemont uitgesteld naar 4 december. Alhoewel overal wordt gemeld, dat men die boef met zijn vazallen wel degelijk wil uitzetten voor serieuze criminele feiten zoals rebellie en zo?

 

Is er een nieuwe kinderwet; daardoor moet minder huiswerk worden gegeven zodat meer tijd over blijft voor spelen en plezier...Is toch niet te geloven?

 

‘’We hebben de tijd’’ roepen ze in de Platvorm-groep. Over die Asfaltfabriek. Nu die zich heeft teruggetrokken uit de juridische strijd, lijkt alles ok. Nou, om de dekselse donder niet. Ik zal niet rusten, voor die fabriek ook fysiek weg is. Maar dat valt nog niet mee, want mijn medestrijders lijken genoegen te nemen met deze stap, en denken ‘’komt wel goed’’. Nou, niks ervan!