Spanje Nieuws

Egotrippen en Tarbarnia

Voor de provincie Alicante wordt een warmere en droge winter verwacht, en dat is niet best. De herfst is de droogste geworden sinds 1981 – 36 jaar geleden – en met een tekort van 82% aan regen.

 

Och potverdriedubbeltjes, als die politici nou toch hun egopikkies, lange tenen en eigen belangen eens opzij zouden zetten. Ciudadanos siert zich om een regering te vormen, Junqueras wil president worden, terwijl anderen uit zijn separatistenpartij Spuugdemont vragen om terug te keren. Die wil wel president zijn, maar er hangt een arrestatiebevel boven zijn hoofd, en hij ‘’eist’’ van Rajoy dat hij mag terugkeren zonder sancties. Pardon? Brutalen hebben de halve wereld, maar deze keer heeft ie niks in de melk te brokkelen. De bedrijfswereld waarschuwt voor een verdere exodus van bedrijven.

 

Spanje lijkt gehoor te willen geven aan de oproep van de NATO, en zal haar militaire uitgaven met 80% verhogen. Ten koste van gezondheidszorg, innovatie en zo???

 

Een nieuwe onafhankelijke republiek...Tarbarnia....een collectief van nationalisten heeft dit uitgeroepen met exact dezelfde argumenten, die de separatisten gebruiken om zich te willen afsplitsen....LOL...https://elpais.com/elpais/2017/12/27/inenglish/1514368061_809906.html 

 

Het minimum loon moet over heel Spanje op 850,00 gezet worden. Per 2020. Zegt de regering. Maar…alleen als de economische groei minstens 2,5%/jaar is en er 450.000 nieuwe banen worden gecreerd. Heeft de regering dus zelf in de hand.

 

In Alicante is de PP boos op de Gemeenteraad, die Terra Mitica een schuld van 4 mio kwijtscheldt. Het kabinet van voormalige boef Fabra wordt verantwoordelijk gehouden voor het niet kunnen innen (hoezo niet???) van de schulden en de rente hierop.

 

In Malaga is een spectaculaire tender uitgeschreven om 37.000 ambtenaren ‘’stabiliteit’’ te garanderen. Vooral gezondheidszorg (ruim 16.000) en onderwijs (6000 centra’s) profiteren hiervan.

 

Door de enorme stijging van diefstallen in landelijke regio’s van Andalusie worden steeds vaker private beveiligers door boeren ingehuurd; vooral nu de oogsten schaarser en dus duurder worden. De Guardia Civil ontbreekt het aan mensenkracht, om alles te controleren.

 

Het hele proces binnen Catalonie laat enorme verdeeldheid onder de bevolking zien. Nog steeds minder dan 50% opteert voor zelfstandigheid. En de separatisten zelf zijn ernstig verdeeld, dus of die handen op elkaar leggen om gezamenlijk door te gaan? Hoe het ook zij, het wordt weer een ellendig lange periode van onzekerheid, en dat is funest voor economie, investeerders, burgers en land. Nu al blijkt, dat buitenlandse investeerders 75% minder hebben geinvesteerd in die provincie. https://inspanje.nl/algemeen/10171/absolute-meerderheid-voor-catalaanse-onafhankelijkheidstrijders/

 

3 verkrachtingen per maand. Een triest cijfer voor de region Murcia. 379 klachten tegen seksueel misbruik, en 33 voor verkrachting. En hoevelen durven niet een klacht in te dienen? Er is een nieuw preventieplan; ‘’zonder een Ja is het NO’’.

 

De groentetuin van Spanje – de regio Murcia – koopt thans 30% meer groente in dan het exporteert...vanwege watergebrek.