Spanje Nieuws

Symbolisch (betaald) regeren; geheim en Space-deur

Nee maar. Nu willen de Separatisten, dat Spuugdemont symbolisch vanuit België kan regeren. Zonder bevoegdheden (wel met dito salaris!?). De regering vindt het absurd, dat Spuugdemont op grote voet wenst te leven van het geld v/d Catalanen, volgens de nr. 2 na Rajoy, Santamaria. Aldus La Vanguardia. Ik snap het probleem niet: stopzetten salarisbetaling, moet je zien hoe snel ie terug komt. En dan de gevangenis in. En veroordelen & afvoeren. Maar helaas, net huurde hij een riante villa in Waterloo in Waals-Brabant. Vrouw en kinderen komen erbij. Huurcontract van 4.400/maand is gesloten. Voor 550m2 woonvlakte met zes slaapkamers, drie badkamers, een sauna en een garage voor vier auto's. Het mag wat kosten aan Spanje/Catalonië. Ondertussen is het toerisme al gedaald met 14%. De Spaanse kranten blijven schrijven over zijn puissante levensstijl, met kreeft en champagne, niet gehinderd door enig gebrek aan (belasting-) geld en vooral voorbijgaand aan wat hij heeft aangericht.

 

De partijbonzen van de PP eisen forse veranderingen v/d regering; en vooral meer politieke initiatieven om de snelle opmars van Ciudadanos te stoppen. Plus een oplossing voor het debacle rondom de onbestuurbaarheid van Catalonië.

En dan wil Spanje ook best meer geld sturen naar Brussel na de Brexit, maar men wil de huidige EU inkomsten niet missen.

De regering wil tevens ook nog de permanente gevangenschap laten gelden voor o.a. het verbergen van een lichaam (lijk), fatale kidnapping en illegaal gebruik van chemische stoffen.

 

De Spaanse Geheime Dienst heeft de geheime code van het Spaanse Koninkrijk ontcijfert uit brieven, door Fernando de Katholiek en de Grote Kapitein, waardoor het mogelijk wordt, om fundamentele feiten in de geschiedenis van Spanje te herzien...

 

Hommeles in Elche; want het Territoriale Plan zou een samenvoeging van Elche en Alicante voorzien. Onzin, en voldoet bovendien aan niemands wensen. Haal nou gewoon Ikea naar Elche, en stop met gedonder.

 

PLD-Space is een Spaanse Space-Deur aan het evalueren. Of te wel de creatie van een infrastructuur door dit lokale bedrijf, wat Spanje het 10e land met toegang tot de ruimte laat worden. Huh? 

 

De regering heeft met 500 bedrijven afspraken gemaakt, dat (fris-) dranken en voedingsmiddelen 10% minder suiker, vet en zout zullen gaan bevatten. In haar gevecht tegen obesitas. Een klein begin.

 

De Spaanse minister van Economisch Zaken zou de rechterhand van Supermario bij de Europese Centrale Bank (ECB) moeten worden. Vind Spanje. En schuift weer die De Guindos naar voren. Spanje, de vierde economie van Europa, hoopt via de politieke nominatie van De Guindos vooral weer een zetel te krijgen in het bestuur van de centrale bank. Die verloor het land in 2012.