Spanje Nieuws

Crowdfarming, Catalonie en verbod junkfood

Crowdfarming....een klein dorp in Valencia – Bétera – doet dat met succes. In plaats van sinaasappels te kopen, koop je een sinaasappelboom. Gestart werd in 2010 met online business voor directe verkoop van fruit. Ook nu nog verkopen de gebroeders Urculo citrus, honing en wijn. Maar ze zijn overgestapt van fruit naar boom. Met recht op fruit wanneer je dat wilt; voor een jaarlijks bedrag voor 25 jaar. Terwijl de boom groeit, krijg je fruit van een volwassen boom. Ze verkopen zo ook olijven in Castellón, en amandelen in Granada. En binnenkort starten ze met cacaobomen in de Filippijnen, koffiestruiken in Colombia en koeien in Frankrijk en Italië in ruil voor Comté- en Parmezaanse kaas. Men wil in 3 jaar het aantal producten uitbreiden tot 1000. Een soort Amazon farm dus.  https://elpais.com/elpais/2018/03/06/inenglish/1520343324_426899.html. En nee, wij gaan’t niet doen. Te veel aanloop en gedoe. Maar wel leuk idee...

 

De angst voor de Brexit resulteert in de terugkeer van vele Britten naar het VK. Van de oorspronkelijk ruim 397.000 Britten in Spanje, leven er nu nog maar ruim 240.000 hier. Ruim 100.000 zijn tussen 2012 – 2017 vertrokken, en er verlaten dus meer het land, dan er weer binnen komen. Met name de regio Valencia laat het grootste verloop zien; van ruim 145.000 naar 75.000. En de verwachting is dat het nog erger wordt. Niet alleen de dalende koopkrachtverwachting (GPB-EU) maar ook onzekerheid over wel/niet vergoeding van gezondheidskosten maakt velen kopschuw.

 

Het aantal vrouwen (ruim 23 miljoen) in Spanje = 51,59% v/d bevolking. Pensioenen voor vrouwen zijn 450,00 lager dan die van mannen. Levensverwachting vrouwen rond 86 jaar.

 

Duizenden mensen demonstreerden in Barcelona voor ‘’wij zijn Spaans’’ en tegen de separatisten. Het Hoger Gerechtshof gaat ervan uit, dat Spuugdemont zich uiteindelijk zal overgeven aan de autoriteiten om berecht te worden voor rebellie, opruiing en misbruik van publieke gelden.Ondertussen heeft die sufmuts Spuugdemont de Spaanse Staat aangeklaagd  bij het Comité van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties wegens schending van zijn politieke en burgerrechten. Vanuit zelfgekozen (laf) ballingschap ziet hij zijn recht op politieke deelname, vrije samenkomst en vereniging en vrijheid van expressie en opinie geschonden. En Spanje maakt zich sculdig aan een promotie van angststrategie/onderwerping v/h Catalaanse volk. En de scheiding van machten in Spanje deugt niet en lijkt op de dictatuur van Franco. Samenzwering en onderdrukking van onafhankelijkheid is er ook nog. InSpanje.

 

Malaga: het MvG daar gaat de verkoop van industrieel brood en gesuikerde frisdranken in de scholen verbieden. De laatste studie over kinder- en jeugdobesitas concludeerde, dat 1 in de 5 kinderen overgewichtig is. Ongezond voedsel gaat eveneens verboden worden bij ambulance/1e hulpstations en ziekenhuizen.  

 

Forse aardbeving in Murcia bij Pliego van resp. 4,1 en 3.8. Vlg. Het Spaanse geografische instituut IMG lag het epicentrum bij Pliege, op 9 km diepte. Ze werden tot 45 km in de omtrek gevoeld (Mula, Cieza, Archena, Murcia, Alhama, Las Torres).

 

Per 1-3-2018 zou gratis uitgifte van plastic zakjes voor 1x gebruik verboden zijn. Voortaan te koop tussen 5 – 15 cts/stuk. En per 2020 een totaal verbod. Niet dus. Uitgesteld. Want het MvLandbouw/Visserij/Milieu wacht een mening van de RvS hierover af...Oh ja, en de tekst v/d EC moet ook nog bestudeerd worden, want e.e.a. moet dan in de Spaanse wetgeving verankerd worden...Volgens Greenpeace is het curieus dat er tal van koninklijke besluiten en wetten zijn die kennelijk heel veel tijd nodig hebben om goedgekeurd te worden, terwijl andere zelfs midden in de kerstperiode snel worden aangenomen. InSpanje

 

Minilla, de Spaanse bisschop, haalde zich de woede van feministen op de hals door zijn schokkende uitspraken op radio Sexto Continente. Abortus is een feministische genocide, en vrouwen dragen de duivel in zich. Vrouwen zijn verantwoordelijk voor lage pensioenen door laag geboortecijfer. En vlg. Hem bestaan verschillende soorten feminisme.De organisatie van vrouwenstaking zouden ook de vrije & gratis abortus verdedigen en de oorzaken van lesbianisme en biseksualiteit. Nare man. https://inspanje.nl/algemeen/10345/vrouwen-dragen-duivel-in-zich-vindt-spaanse-bisschop-over-feminisme/