Spanje Nieuws

Spuugzat; rechtsgevoel lijdt en lynx

Betaal 75.000 borg, en je komt vrij, en je wordt niet uitgeleverd voor opruiing of rebellie (alleen eventueel voor corruptie/verduistering van overheidsgelden). Spuugdemont. Het vertrouwen  in de Duitse justitie ‘’daar spreken ze nog recht’’ heeft bij Lena een deuk opgelopen. Want Duitsland mengt zich zo in een kwestie die gaat over zaken, die vlg. de Spaanse Grondwet onwettelijk zijn. Het is aan Spanje, om te berechten, en aan landen, om het internationaal arrestatiebevel & uitleveringseis te honoreren; niet te oordelen of te vertragen. Recht spreken? Verwatert zo steeds meer.  

En alsof het nog niet genoeg is, eist Spuugdemont zijn recht op om te spreken in Berlijn. Blijft voorlopig in Duitsland en wil daarna weer terug naar België. Hij wil van alles, maar weigert zich aan de wet te houden.  En hij eist een internationale bemiddeling betreffende het conflict om de toekomst van Catalonië. Terwijl een meerderheid NIET onafhankelijk wil worden?

 

Ondertussen wil Zwitserland dat Spanje de banken-klokkenluider Falciani aan hen uitwijst. Recht oversteken; Marta Rovira naar Spanje?

 

Onderzoekers van het project Iberlince zijn blij: de eerste nesten met welpjes van de Iberische lynx van dit seizoen zijn geboren in het zuiden van Spanje. Een nest met 3 welpjes bevindt zich in Jaén en het andere nest met 2 welpjes in nationaal park Doñana. InSpanje.