Blog

Over magnesium, krabbelaars en beren...

Aanbeveling van een CRPS-site: het best is Magnesium Glycinaat. Ik googel. Pijpensteel. ‘’Mijn’’ magnesium-citraat wordt prima opgenomen, en met dit glycinaat kun je forse maagpijnen krijgen, die na een paar uur wegtrekken. Heb ik echt geen zin in. De mijne werkt prima. En steeds weer duiken ‘’wonderverhalen’’ op over MSM. Er is nog onvoldoende onderzoek hierover. Vooral niets over effecten op lange termijn. Sommigen hebben er baat bij, het vermindert de pijn, zeggen ze.   

 

Oh ja, over toegankelijkheid voor minder-validen....Moet je niet in Spaanse steden, winkels of restaurants met schoenen/krukken of stokken zonder rubber/antislip willen lopen. En vooral niet met Nordic Walking Sticks met een harde punt. Want bijna overal tref je gladde vloeren (veelal ook marmer) aan. Glad van nature, en bij nat weer een glijbaan. Maar voor 24,00 Euro heb ik nieuwe sticks met rubberen (flexibele) voetjes eronder, kan niet uitglijden zo. Turbostand...Nikki komt...

 

Enne...zoals in Nl bijna alles en overal rolstoel-toegankelijk is of geschikt voor minder-validen; is dat hier maar mondjesmaat. Overheidsgebouwen over het algemeen ja. Maar b.v. toiletten in restaurants? Moet je vaak een trap op of af, en dan heb je vaak een krap toilet, met veel te lage zit, zonder steun om je vast te houden of weer op te trekken. Zelfs in ziekenhuizen zie je dat design vaak voor functionaliteit gaat. Gelukkig hoef ik niet meer op de invalide-parking, of beperk ik me tot begane-grond-zaken. Maar je zal het maar nodig hebben. Is het hier echt behelpen.

 

Ligt Blacky op me, zijn mijn benen weer onrustig; hondermilijoenkrabbelaars gaan op en neer, en bepaald niet altijd zachtjes. Bewegen, schudden, trekken, ik kan ze haast niet stilhouden, maar Blacky trekt zich er niets van aan. Als ie echt slaapt, trekt ook hij met zijn pootjes. Solidair is ie. Als hij weg is, sta ik op. Nou ja, eerst staan, vasthouden en ‘’effe wachte zonder pizza’’ dan...Stap-voor-stap, want voet zit meestal vast, maar na een 10-tal passen is dat weer ‘’soepeler’’ aan het worden. En die kuilen? Zijn er nog steeds in het nu weer erg koude (14 gr.) zwembad. Maar ik zet door, en geniet daarna kort van de hete jacuzzi. Een duif komt af en toe even buurten. ‘’Zit je er nog?’’. Er wordt aan gewerkt. Verwarming dan.

 

Nieuw ‘’gedoe’’: af en toe enorme steken onder de voetzool. Wauw, je veert haast op van die messteek! Heel onleuk. En altijd onverwacht, heftig en fel. Potverdriekonijnedrolletjes toch! Ik verhoog de dosis Mg weer naar 3/dag. Ook al krijg ik met voeding al heel wat binnen, mogelijk toch niet genoeg. (beste voedselbronnen voor Mg o.a. vezelrijk, groente, fruit etc zoals: spinazie, acelga (snijbiet), donkere chocola, amandelen, avocado, vijgen, yoghurt en banaan o.a.).

 

Met de winterkou heb ik een warme fleece-deken over mijn knieën als ik voor de pc werk. De ‘’wolletjes’’ maken de knie nl. voor mijn gevoel qua beweging iets stijver, terwijl ik juist soepeler wil/moet bewegen. In huis is het aangenaam warm. En als de zon schijnt helemaal.

 

Ik weet dat ik soms onnodig ‘’beren op het pad’’ zie; en om ze weer terug in’t bos te krijgen, check ik of mijn veronderstelling klopt, zodat rust in hoofd en lijf komt. Ik heb daar geen energie voor. Dat ‘’hoe zou iemand het bedoeld hebben’’. En trouwens, in het bos zijn de beren veiliger...