Blog

Slapen en kuilen

Kan me niet heugen, wanneer ik een hele nacht heb doorgeslapen. Oh, wat was dit zalig!  Helaas...een-nachts-vlieg....de volgende nacht(en) was het weer pet. De slapeloosheid sloopt je; ook al kan ik met 5-6 uur toe (maar dan aaneen gesloten), en als je alsmaar ‘’hazenslaapjes’’ van 20 – 30 minuten maakt, is dat niet voldoende. En overdag af en toe een siësta slaapje? Helpt onvoldoende. Maar goed, meestal na 3-4 schrap-dat-nachten kan ik weer een ½, en soms zelfs een hele nacht slapen. Ik experimenteer nu met diverse kruiden. Maar ook daar moet je mee uitkijken; lijkt er een goede combi van hop, valeriaan, passiebloem, stoppen ze er magnesium stearaat in! Dat wil ik dus niet...Dus het pure spul. Zonder vul- en antiklontermiddel (goedkoper en makkelijk voor de producent bij productie maar nogal controversieel m.b.t. ''wat doet het met ons lijf'').

 

De ‘’kuilen’’ van de zwembadvloer ervaar ik door beide voeten. Balen. En alsof het nog niet genoeg is, de ‘’restless legs’’ zijn verder omhoog gekropen; en op beide benen. Een schrap-die-nacht vol krampen, onvrijwillige spiertrekkingen tot in armen en rug zorgde voor een zeer slechte nachtrust. De volgende ochtend stonden beide benen tot over de knie ‘’in de fik’’.  Ik wil bijna zonder pak in het koude water springen. Maar de benen zijn helemaal niet heet...En dan volgt nog zo'n nacht. Daarna is het even iets rustiger. De vooruitgang lijkt even in stilstand. Ja, ik loop zonder krukken, en ja, ik kan al best weer veel, maar krampen, ‘’foute’’ waarnemingen en onleuke nieuwe symptomen etc. lijken eerder te verergeren.

 

Ik blijf vechten en positief denken. En ik heb veel voldoening dat ik mijn eerste klei-sculptuur heb gemaakt “I’m back”. Of te wel een rug. A la Nikki. Ziezo. (On-)dubbelzinnig...Dat heb ik dan toch maar voor elkaar gekregen.

 

Zegt die lieverd van me na mijn opmerking van ‘’mini-olympische spelen en in de fik’’ dat we dat dus gaan stoppen. Hoe dan? ‘’Ik verklaar deze spelen nu voor gesloten’’ roept ie. Wow.