Blog

Dansmarietje, fietsen, opruimen, plannen

Ik blijf me verbazen over de ‘’creativiteit’’ van mijn CRPS klachten...nu weer af en toe stroomstoten; alsof een taser onder de tenen wordt gehouden, die dan tot omhoog naar de heup ‘’schiet’’. Zeer fel en bepaald niet leuk. Gelukkig ’s avonds, in besloten kring, zal ik maar zeggen. Liever thuis dan uit. Is toch bijna niet uit te leggen. Denken anderen nog dat ik een ADHD-tje van formaat ben...Nou, muy mooi niet.

 

Met de Nordic Wandelstokken loop ik over de markt, en langs het strand op de promenade. Niet gek. Warmte doet me goed. Dus wie weet, knapt het in de zomer heel erg goed op! Het water is inmiddels 21 graden. De warmtepomp verschuiven we naar het najaar, onzin, om hem ½ jaar niet te gebruiken; gaat v/d garantie af. En betaal je dus voor niks.

 

Verdorie, soms begint tegen de middag al het kriebelen. Nu ook al ‘’dansen’’ onder het bureau? Lijk net een dansmarietje, maar dan anders...De gevoeligheid van mijn benen is groter geworden, heel vervelend als je even een ‘’klopje’’ wil geven of een aai. Of deken over, of...Slapen is nog steeds pet. Ook met kruiden. Ik blijf zoeken naar verlichting.

 

En nee, ik zeur of klaag niet, ik constateer veranderingen. Het lange kussen, wat ik jarenlang gebruikte (half erover/onder/tussen knie ter ontlasting van heup) lukt niet meer: de stof v/d hoes is ‘’te ruw’’, het kussen ‘’te zwaar’’ en na 3 nachten proberen (voor eerst weer sinds mei vorig jaar) is het vanmorgen klaar. Het brandt, steekt, en voelt niet goed. Het experiment is mislukt: ik ga weer een klein kussen tussen de knieën leggen. Verdorie.

 

Lichtpuntje vandaag, donderdag: ik kan weer op de crosstrainer-fiets! Het lukt met de buiging, en met praktisch geen weerstand (beter voor de knie); in het water is het oefenen het fijnst, maar toch, ik kan weer meer buigen!!!! En afwisseling van de airwalker (= noem hem altijd airfryer), zwemmen en crosstrainer is goed. Yippie! Nu nog wat zon – vandaag is het even wat grijzig, winderig en vochtig dus extra pijnlijk - gaat het 3x zo snel.

 

En ondertussen toch ook linnen/kledingkast opgeruimd, plaatsje achter/schappen met stenen & fossielen gefatsoeneerd en een bedje voor Droppie weer netjes gefrommeld. Kleine dingen, maar oh zo fijn, voel me iets ‘’nuttiger’’...Binnenkort de palen van afdak/bij de bar schuren/schilderen. Ligbedden zijn al gedaan. Paadje achter bijgeveegd. Ziezo, toch steeds ietsepietsie meer doen.

 

En ik word iets actiever; ga aan een nieuw groot kleiproject beginnen, en durf zelfs te fantaseren over ‘’misschien het grote mozaïek achter de jacuzzi’’....