Blog

Olifantspoten

Ik verander de dosering v/d CBD olie: na 1 week helpt het nog weinig. Moet geduld hebben, maar hoe meer ik erover lees, hoe meer ik de indruk krijg, dat dit wel degelijk wat kan doen voor mijn slapeloosheid en de neurologische ‘’onleukigheden’’, pijn, spierkrampen en zo. Zaterdag is het petweer; grijs, vochtig, fris. Ik neem 2 druppels rond 12 uur. Om 16.00 uur constateer ik dat de pijn in de gewrichten (m.n. knie) bijna weg is, de ‘’onrust’’/neurologische kriebels/steken etc. niet. Helaas, eenmalig toeval? De andere grijze/vochtige dagen waren mijn benen net als de olifantspoten v/d tuinstoel...Wordt vervolgd.

 

Joost is een fervent mede-onderzoeker geworden; niet alleen over cbd/thc en zo, maar ook hij leest nu veel meer over CRPS. We denken dat we goed bezig zijn, maar we zijn er nog niet. En toch...af en toe moet ik stoppen met onderzoeken/lezen/vergelijken etc., want je kunt er behoorlijk ‘’gek’’ van worden in je hoofd. Dus af en toe even ‘’uitschakelen’’, die sites, info etc...Want ook al heb ik CRPS, de ziekte gaat mijn leven niet beheersen! Ik vecht, ik leer, maar ik geniet ook, en doe leuke dingen, alleen en/of met Joost.  En dat telt.

 

Soms zijn er goede dagen, en af en toe een betere nacht. En soms is het pet, wil het niet, en kan ik nachten onvoldoende slapen tot ik na 3-4 dagen crash. Nu weer iets nieuws; urenlange kuitkrampen, spieren keihard. Niks helpt: geen stretchen, masseren, bewegen, nog meer druppels, warm water of...Magnesium neem ik, maar dit is niet een ''tekort'' dit is het gevolg van alles-in-de-war-door-CRPS in mijn lichaam. Het voelt net alsof je 2 houtklotsen hebt. Of olifantspoten. Zoals gezegd, heel erg pijnlijk en zeer vervelend. Maar goed, na een paar dagen is het al een stuk minder geworden...