Blog

Eindelijk beter slapen

Het lijkt erop dat ik langzaam aan beter kan slapen. Langer, rustiger. Heb de afgelopen 1 ½ week nauwelijks nog hazeslaapjes gehad. Meestal 2 x 2-3 uur of iets meer kunnen slapen. Heerlijk!  En in de middag ga ik vaak nog 1-2 uur slapen. Het lijf kan nu beter uitrusten, en da’s belangrijk. Ook wordt de energie iets beter. De benen/voeten zitten wel te klieren...Soms zijn de benen ijskoud en moet ik een lange broek aan (bij 30 graden), en dan zijn de voeten net als in een klem, en moeilijk op gang te krijgen, stijf; dan weer zijn de kuitbenen ‘’olifantspoten’’, en gaat het pas na intensief zwemmen/oefenen weer een beetje versoepelen. Het blijft nog even puzzelen om de juiste dosering in te regelen, maar het lijkt erop, dat de combi van CBD/THC wel werkt en sommige symptomen kan verlichten, en wie weet hoe dit verder gaat? Wordt vervolgd. 

 

De WHO is bezig met herziening van inzichten over Cannabis. Griekenland wil wiet commercieel gaan telen en ziet economische kansen. Canada gaf cannabis voor medische en recreationele doeleinden vrij: regulering en legalisering. Nieuw Zeeland denkt aan hetzelfde, mogelijk wordt e.e.a. in de VS verruimd, en na de schrijnende situatie met het 11-jarige Engelse jongetje, overweegt ook het VK een aanpassing. Dat wordt zuur voor farma; want die kunnen vooralsnog cannabis niet ‘’synthetiseren’’, en als legale wiet op grote schaal commercieel geteeld/geproduceerd kan worden, is dat een mega-business...met de farma buiten schot. Vandaar de enorme lobby, om cannabis te blijven criminaliseren of ontkennen dat natuurlijk spul kan werken. Spijtig voor al die mensen, die nu zware medicijnen met vele bijwerkingen moeten slikken, terwijl voor heel wat aandoeningen/symptomen een natuurlijke plant vaak werkzaam blijkt, zonder bijwerkingen. Dat zou je toch moeten toejuichen als arts en regering?!

 

Nieuwe technieken...iedere keer wordt weer hoop gewekt. Voor aandoeningen die vooralsnog niet te genezen zijn (zoals o.a. CRPS). Neem nou de genetische-techniek Crispr. Het leek DE methode, om ongeneselijke ziekten te genezen. Men was enorm hoopvol, wat, als....? Ware het niet, dat lab-testen nu lieten zien, dat deze wondermethode mogelijk het ontstaan van kanker bevordert...Oeps. https://futurism.com/crispr-cancer-p53/