Blog

ADHD anders, FIM-en en duveltje

Joost was het zat. (Ik ook). Weer zo’n 3-4-nachtelijke niet-slaap-periode, dat moest afgelopen zijn. Dus gaf hij gisteravond meer druppels dan normaal...En nee, daar word ik niet stoned als een garnaal van...Wel eerst 2 ½ uur slaap, daarna nog eens 4 uur achter elkaar. Zalig! Vanmiddag geen dut nodig gehad! (ik doe normaal elke dag een dut van 1-2 uur i/d middag en da’s hard nodig).

 

De spierkrampen komen af en toe weer omhoog; vaker nog zijn echter de felle messteken van onderaan de tenen, die doorgieren tot aan de heupen. Zeer onplezant zal ik maar zeggen. Meestal kan ik met 1 magnesiumtablet wel uit, maar soms neem ik een 2e, vooral als de benen weer geen rust geven. Net ADHD, maar dan anders zal ik maar zeggen...De handen/vingers donderen soms ook, de voeten zitten nog meer ‘’in de klem’’ en af en toe loop ik stijf/houterig; ook al wil ik ‘’normaal’’ lopen. Ik ben er nog lang niet. Geniet van wat mogelijk is en probeer me niet te laten piepelen door die CRPS.

 

En dan heb je ook nog dat rotduveltje in mijn kop dat zeurt ‘’je hebt al 60 baantjes gedaan, stop maar voor vandaag’’, of ‘’je zit al op 80, laat de rest maar eens zitten’’ of ‘’neem eens vrij, vandaag hoef je niet’’. Stug zet ik door. Ik doe mijn lijf te kort als ik die zeurpiet/duvel geloof. Dus 100 baantjes. Elke dag. Aquajoggen/fietsen/zwemmen. Ik zet door. Met 29 graden is het water zeer aangenaam.

 

De CBD (hennep) oliedosering is nu 2x5, en THC (wiet) olie avond 4 (tenzij Joost druppelt; 6); we zijn er bijna doorheen, maar door vakantietijd gaat het spannend worden of we op tijd nw. spul krijgen. Joost is er maar druk mee, met zijn wietdames; dan heeft de een weer een lichter kleurtje, dan weer bruin randje, kortom studie ‘’wat is er aan de hand’’, welke meststoffen en zo. En Fimen...(knippen/korten op speciale manier. FIM staat voor ‘’f...ck, I missed’’ als je’t fout doet en teveel knipte...) Isolatieplaten zijn voor de kuipen geplaatst; te veel hitte op de kuipen kan schade geven aan wortels. Als je denkt, dat het een makkie is om medicinale wiet te kweken, dan heb je dat heel erg mis... Of we uiteindelijk onze eigen olie kunnen maken? Ondertussen lees ik me in over wiet-thee, extractiemethodieken en nog zo wat zaken. Voorbereiden, nietwaar?

 

In Engeland kan het nu, en Zwitserland is bezig met legaliseren (medische) wiet, en ook in Spanje wordt vrijgave/regulering bepleit. De cultivatie van wiet in de buurt-regio Murcia is met 60% gestegen (in kassen); tussen januari-juni heeft de Guardia Civil al dubbel zoveel planten in beslag genomen als in heel 2017. Buitenlandse drugskoeriers hebben zwaar geïnvesteerd in de regio; ruim 100.000,00 om nieuwe kassen te bouwen. Legaliseren die hap, is het ‘’winstmodel’’ gelijk foetsie...