Blog

Malienkolder, olifantenvingers en kikker

Het wil nog niet. M.n. slapen. De dosis van CBD wordt verhoogd. De nieuwe THC is hoger in % en ik begon laag, maar verhoog nu langzaam.  De gevoeligheid van voeten/benen is thans enorm. Elke aanraking laat me bijna aan het plafond vliegen. Het zwemmen met beschermhoes is over. De wond is goed dicht, en na het zwemmen in zout water wordt om de dag toch nog even extra gekeken, of er nog wat antiseptische zalf op het laatste stukje litteken moet (het is niet echt open, maar de kleur laat het zo lijken). Ik ben nog niet helemaal tevreden/gerust over de kleur van de teen. Goed i/d gaten houden. S’nachts heb ik ‘’beschermhandjes’’ van dunne luierstof aan; zodat ik niet onbewust iets kan openkrabben of beschadigen. Erg onleuk, maar het risico dat er een open wond ontstaat die niet wil helen, is te groot. Dus verdraag ik het.

 

Het lijkt alsof mijn benen de olifantenstoel als voorbeeld nemen. De kuiten tot aan de knie zijn keihard, ze lijken wel beton. Ook in 32 graden water ‘’ontspannen’’ de spieren niet. Verdorie, het lijkt er niet op dat met het mooie weer de klachten verminderen. Het wordt eerder langzaam aan erger en ‘’kruipt’’ op beide benen naar boven de knie. Hoe ver nog? Beide voeten hebben nu een stalen 3-dubbeldikke steunkous van teen tot over de enkels; ofwel een maliënkolder-voor-de-voet/enkel. Maar dan anders...te strak, stijf, en idioot gevoelig. Soms word ik ietsje moedeloos: wat ik ook doe, niets helpt?

 

Ondertussen heb ik ook nog olifantenvingers; opgezwollen, rood, erg pijnlijk. Door het vochtige weer. Potverdrie. Gelukkig heb ik het hier maar een paar keer/jaar, terwijl ik het in NL continu had. Gaat over. Alhoewel, komende 2 weken extra vochtig, zelfs nat weer, word ik niet vrolijk van. Betekent soep maken, stoofschotels, verkruipen onder dekbed...geen schilderen of zo. Te stijf.

 

Blijven bewegen, proberen te ontspannen, positief en vechtend, niet opgeven. Is niet altijd makkelijk, maar ‘’er zijn veel erger gevallen dan ik’’ dus waar zeur ik over? Medelijden, boos worden of ergeren of in de put gaan zitten? Helpt niks. Dus ik ga door. Never ever give up.....zei de kikker met zijn klauwtjes om de nek van de ooievaar....