Blog

Eigen medicijn

We maken ons eigen medicijn. Jawel. Maandenlang met veel liefde, toewijding en vooral tijd kweekten we 4 cannabis-planten op.

 

De 3 van soort 1 zijn sneller ‘’rijp’’. Schoonmaken (deel bladeren etc. verwijderen); ophangen in geventileerde ruimte om te drogen (met ventilator). En na 10 dagen zijn ze ‘’gedroogd’’, doen we ze nog een paar uur in de droogkast, dan vacumeren en hup, i/d vriezer.

 

Als het distilleer-apparaat er is, gaan we de bloemknoppen kort op alcohol 96% zetten (max. 5 min), dan wordt gezeefd (de alcohol wordt met het apparaat grotendeels terug gewonnen); en dan volgt nog een bewerkingsproces met olie. Het kost moeite om ‘’druppels” (voor onder de tong) te produceren. Maar we maken het wel zelf. Weten wat de grondstof is, hoe het is gegroeid. Ik zal een proefje opsturen naar NL, waar ze de samenstelling checken. Wie weet, is het de ultieme samenstelling voor mijn probleem! Het loont de moeite? We hopen het!

 

Maar goed, dinsdagmorgen was ik dus een paar uur zoet – met Joost’s assistentie. Donderdag was de Chocolate lady aan de beurt. Joost ploegde/freesde ondertussen het land. Enfin het hangt veilig, droog in het casita. Nu even geen logé’s....of men wil extra lang slapen...