Blog

CRPS en diabetes

Het is even wat rustiger aan het CRPS front. De spiertrekkingen/krampen zijn thans in de avond/nacht aardig onder controle; de Lantus (retard insuline) spuit ik bij voorkeur nu niet meer in de bovenbenen, maar in mijn derriere...aldus, Joost doet dat. Oh, wat brandt dat spul.

 

Door het dagelijks nu 40 min. of langer te lopen – en vanaf nu ook weer zwembad, want het is boven de 26 graden!!!  - met wolletjes tegen de kou op de knie, loop ik veel soepeler. Maar als het koud is, heb ik wel opstart nodig; stijf, houterig, of stroperig zo je wilt, voelen voeten en benen aan. Enfin, we zetten door. Veel (meer) bewegen is goed bij CRPS en bij diabetes. En zolang tuinwerk nog even niet aan de orde is, dan maar zo.

 

Dinsdag: het was half bewolkt, fris, dus goed aankleden en lopen. De enkels willen ook steeds vaker verkrampen, en ondanks dat ik heel vaak ‘’rondjes’’ maak (met elke keer een knak), wordt het niet soepel. Maar goed, tot nu toe beperkt CRPS zich vooralsnog tot beide benen. Moet er niet aan denken als het ‘’hoger’’ kruipt en organen aantast. Laten we er van uit gaan dat ik er alles aan doe om het zo goed mogelijk te houden.

 

https://www.medscape.com/viewarticle/908361?src=wnl_edit_tpal&uac=316237FR&impID=1871688&faf=1#vp_2 switch naar humaan insuline is veel kostengunstiger, en met dezelfde resultaten als de nieuwere, analoog insulines die voor veel geld worden verkocht...dus waarom gebeurt dat niet vaker? Zoek ik uit.

 

Zo frustrerend; na paar weken prachtige glucose-scores (mooi laag) komen er 2 dagen tussen met hogere waardes. Waarom? Onbekend. Aan het eten lag het niet (in tegendeel) en beweging zat. Dus...ik besloot me er niet druk over te maken, als het niet aan mij ligt, dan zit ‘’ergens’’ iets, waar ik kennelijk geen invloed op heb. Het zij zo. Woensdagmorgen weer ‘’normaal’’ laag. Pfff....snap wel dat velen soms hopeloos worden. En ondertussen lek geprikt ...