Blog

CRPS en diabetes.

Bijna dagelijks, vooral in de vroege ochtend, maar ook s ’avonds, messteken en schokken in de voetzool; zeer heftig, altijd onverwacht en bijzonder pijnlijk. Potverdrie. Het lopen gaat weer mondjesmaat beter, nadat ik paar weken geleden kennelijk mijn enkel toch meer verzwikt had dan ik dacht (en dus elke dag doorliep); nu ben ik het aan het opbouwen: 30 min. op de weg in de ochtend, en nog eens 60 rondjes i/h zwembad ‘s middags. Het gaat de goede kant op en ik loop soepeler, maar de knie is iets stijver aan he worden.

 

Het zwemmen in bijna 30 graden warmte (en ‘’lopen’’) doet goed. Maar dacht ik eerder, wandelen, zwemmen en oefenen verlaagt ook mijn suikerspiegel, blijkt als ik 1 of 2 dagen door omstandigheden niets of minimaal doe, het kennelijk niet uitmaakt. Huh? Maar ik hou deze routine erin. Gezonder.

 

Slapeloosheid weer vaker. En soms van die waardeloze suikerwaardes die ik niet kan plaatsen; ik leer om daar iets relaxter op te reageren, me niet te druk te maken; spuiten en het komt weer goed...Maar dat valt lang niet altijd mee. Vlg. de div. tabellen zit ik nu op waardes, die pre-diabetes reflecteren, ik zit dus veel lager dan ‘’diabetes’’....kan dus zijn dat ik nog meer kan verlagen. In elk geval zit ik nu op de Lantus retard op 12, en vandaag ga ik naar 10. De helft van de voorgeschreven hoeveelheid...