Blog

Ooooohhhhmmm....

Tja, ‘’omkeren van Diabetes’’ of te wel stoppen met insuline etc. is toch echt mogelijk....belangrijk: goed gewicht, goede (koolhydraatarme) voeding, goed slapen en weinig stress. 1 en 2 haal ik met gemak, 3 en 4...tja, de CRPS is daarbij een complicatie die het lastig maakt... https://www.detoxingdiabetes.com/understanding-link-sleep-diabetes/   maar ik geef niet op. Mijn doel: binnen 1 jaar van de insuline af.

 

Interessant: Acupunctuur, Reiki, massagetherapie, TT etc. en hun bijdrage bij diabetes http://spectrum.diabetesjournals.org/content/14/3/149. Sinds ruim 1 ½ week ‘’zeurt’’ CRPS weer; ’s avonds onrustige benen, in bed ook, met vaak nog onrustige/schokkende re-arm. Heel vervelend. Kan ook weer de ‘’mooie’’ waarden die ik had, negatief beïnvloeden. En daar kan ik niks aan doen. Al eet ik verstandig, beweeg ik ruim voldoende, sommige hogere waarden zijn niet te verklaren. Prut. Maar ik probeer me daar niet door uit het veld te laten slaan. Ik ben goed bezig en dit soort onleukigheden, daar heb ik mee te leven.

 

Na de zoveelste nacht met schokken, krampen in benen en arm, ga ik zaterdag vroeg wandelen; want het wordt weer warm. Na ruim 45 min. is mijn hoofd weer leeg gewaaid, heb ik genoten van wuivende grassen langs de weg, en de vele bloemen in geel, wit, blauw, paars en roze. Schitterend. Mijn lichaam en geest zijn weer verfrist. Ik geniet van al wat mooi, goed is en mij/ons blij maakt, en accepteer dat niet alles beheersbaar is. CRPS en Diabetes blijft een factor in mijn leven, maar het bepaalt niet mijn leven.

 

Als de prikwaarde in de ochtend goed is, ga ik niet meer meten tussen de middag; spuit ik gewoon 3 units. Dat scheelt 1 prik/dag = 30/maand = de pijnlijke vingers krijgen zo een beetje rust...Maar het is wel even wennen; zondag voor het eerst niet gemeten. Wat, als...ik laat los, gezien het ontbijt, en 1 uur lopen, is er geen probleem. En de avondwaarde is mooi laag. Ok dus.

 

Potverdrie...laat ik donderdag bloed prikken (vooral de HbA1c waarde is belangrijk); is die NIET gemeten! Kan ik verdorie nog eens terug....

 

Ik blijf blij met mijn schaduwblog....zoveel onleuks, gedoe door politici en andere vervelende zaken, milieuschandalen, te veel om er gek van te worden. Maar dat doe ik dus niet...oooohhhhmmmm....