Mooie teksten

Het gaat anders

Na 5 1/2 jaar vind ik het genoeg. Ook al hou ik van deze teksten, op Pinterest kan ik dat wat me bevalt, veel sneller en makkelijker kwijt dan hier te schrijven.

Wie wil, stuurt me een email, dan krijgt hij/zij de link van Pinterest en kan onder de rubriek Inspiratie veel vinden in het Nederlands, Engels en soms Duits en Frans en Spaans.

 

Humor voor intelligente mensen....

Huffington Post Duitsland publiceerde een aantal moppen, die de gewone mens niet begrijpt, alleen de gestudeerde….Nou ja…

 

Jean Paul Sartre zit in een Café en herschrijft zijn ‘’Zijn en Niets’’. Bij de kelner bestelt hij een koffie, maar zonder room.  Zegt de kelner; we hebben geen room meer, mag het ook koffie zonder melk zijn? (een van de bekende filosofische – maar lastig leesbare werken met zinnen zoals ‘’de menselijke realiteit is het Zijn, met dien verstande dat de in het Zijn en voor zijn Zijn enige reden van het Niets binnen het Zijn is’’…En dat is dan nog een van de makkelijke zinnen van het ruim 1000 blz. lange werk)

 

Een Romein komt een bar binnen en bestelt een Martinus. De barman glimlacht en vraagt ‘’u bedoelt een Martini?” Zegt de Romein; als ik een dubbelde wilde, had ik die besteld.  (Martinus – enkelvoud/Martini meervoud. Latijnse logica…)

 

Een programmeur wordt door zijn vrouw naar de winkel gestuurd; koop een brood. En als ze ook eieren hebben, dan neem ook 12 mee. Hij komt terug met 12 broden….

 

Pavlov zit aan de bar en geniet van zijn pilsje. Plotseling gaat de telefoon. Hij springt op en roept ‘’potverdrie, ik ben vergeten, de hond eten te geven’’…(Pavlov reactie simpel: conditionering; een bepaald signaal wordt gekoppeld aan een handeling)

 

Einstein, Newton en Pascal spelen verstoppertje. Einstein is aan de beurt. Hij sluit de ogen en begint te tellen. Pascal rent vlug weg, maar Newton tekent een rechthoek van een meter op de vloer en gaat middenin staan. Einstein opent de ogen en roept ‘’ik heb Newton’’. Maar die zegt ‘’Fout, Einstein, je hebt niet Newton gevonden, maar Newton in het kwadraat. Dus heb je Pascal gevonden’’. (De pascal is gedefinieerd als de druk die een kracht van 1 newton uitoefent op 1 vierkante meter)

 

Heisenberg, Gödel en Chomsky zitten in een bar. Heisenberg ‘’dat moet een grapje zijn, maar hoe komen we erachter, of het grappig is?”Gödel antwoordt: ‘’wij zijn deel van de grap. Daar komen we dus nooit achter’’. Waarop Chomsky reageert ‘’natuurlijk is het grappig, je vertelt het alleen fout’’. (Heisenberg = Duitse natuurkundige en een van de grondleggers van de kwantummechanica. De bekende onzekerheidsrelatie van Heisenberg is van hem afkomstig; . De onvolledigheidsstellingen van Gödel zijn twee stellingen over de beperkingen van formele systemen, beide bewezen door Kurt Gödel in 1931. Door deze onvolledigheidsstellingen gaf Gödel het platonisme binnen de wiskunde een nieuw elan. Kern van Chomsky's taalkunde is de hypothese van de universele grammatica: een aangeboren taalvermogen dat alle mensen delen en dat de overeenkomsten tussen menselijke talen verklaard)

 

2 Atomen lopen op straat. Ineens zegt de ene ‘’ik geloof, dat ik net een neutroon heb verloren’’. Vraagt de ander ‘’echt waar?’’. ‘’Positief’’ (Een atoom bestaat uit een uiterst kleine, positief geladen atoomkern, die is opgebouwd uit protonen, positief geladen deeltjes, en neutronen (niet geladen), met daaromheen een wolk van elektronen, die negatief geladen zijn)

 

 Hoeveel surrealisten heb je nodig om een gloeilamp te verwisselen? Een vis.

 

Heisenberg wordt door de politie op de snelweg aangehouden. ‘’weet u hoe snel u wel reed’’? ‘’Nee, agent, maar ik weet, waar ik was’’.

 

Toen ik hoorde dat zuurstof en magnesium iets met elkaar hebben, dacht ik alleen maar OMg… (in het Engels oh my god…O is het symbool voor zuurstof en Mg voor magnesium)

 

Wat is het verschil tussen een etymoloog en een entomoloog? De etymoloog kent hem. (De etymologie is het deelgebied van de taalkunde dat de herkomst van woorden bestudeert; Een entomoloog is wetenschapper op het gebied van insecten, een specialisme in de zoölogie)

 

De vrouw van een logicus is net bevallen. ‘’is het een meisje of een jonge’’ vraagt ze. Hij zegt ‘’ja’’.

 

Het is niet eenvoudig, om een kleptomaan woordspelletjes uit te leggen. Ze nemen namelijk letterlijk alles. (in het Duits is het ‘’sie nehmen alles wortwörtlich)

Ter inspiratie

Ik lees veel nieuwsberichten; onderzoek graag zaken en schrijf met veel plezier o.a. mijn column. Maar soms is het ook even ''op'' met alle serieuze zaken, en dan grijp ik graag terug op mijn grote verzamelijk inspiratie-teksten of spreuken/gezegdes'. Met veel pezier gebruikte ik velen ook gedurende mijn jaren van coaching, training en advies. 

Ik wil deze graag delen en hoop dat ze een glimlach op je gezicht toveren. 

Helaas heb ik niet van elke tekst de bronvermelding; herkent iemand zich hierin of weet hij/zij wie de auteur is, meld dat svp, dan zet ik het graag erbij. 

                                         =============================

 

Wie met beide benen op de grond blijft staan, komt geen stap verder

Kansen worden door de meeste mensen gemist omdat ze gekleed gaan in een overall en er uit zien als werk

Bos gezocht. Voor alle beren op de weg.      Loesje

Wacht niet op het perfecte moment, maar pak het moment en maak het perfect       

Als je stopt met zoeken, kun je ontdekken dat je er al bent

Ik hou van de ochtend, ik zou alleen willen dat hij wat later begon

Je hoeft niet prettig gestoord te zijn om mijn vriend/in te zijn…maar het helpt wel…

De verandering die je zoekt, zit altijd in jezelf

Stop je energie niet in zaken, waar je geen invloed op hebt

Soms heb je van die dromen die je wakker houden…tot je ze uitvoert….  LOESJE

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit hard te werken

Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren

Wens het – droom het – doe het

Nieuw zorgstelsel: je bent al uitgekleed voordat je naar de dokter gaat    Loesje

Alles heeft een eind. Behalve een worstje, dat heeft er twee…

I’ve learned to stop rushing things that need time to grow

Life is simple, we create complexity

Stones in the road? I save every single one, and one day, I will build a castle      fernando pessoa

Ask yourself, if what you do today, is getting you closer to where you want to be tomorrow

I’m not a product of my circumstances, I’m a product of my decisions.  Steven Covey

If you want to be more productive, you need to become master of your minutes.  Crystal Paine

If you are too busy to laught, you are too busy

Notice, how trees to not cling on their leaves; fall is releasing the old to make way for the new.

If plan A didn’t work, the alphabet has 25 letters more.…

If I was meant to be controlled, I’ve would have come with a remote

You are the ceo of your own company, which is yourself

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Je moet niet steeds dezelfde fouten maken, er is keus genoeg. Auteur onbekend. 

Een ziel wordt nooit oud, alleen het omhulsel. Ramses Shaffy

Als je iemand ontmoet wiens ziel niet op één lijn zit met de jouwe, zendt deze dan je liefde en ga verder. Auteur onbekend

Ons hoofd is rond zodat ons denken van richting veranderen kan. Auteur onbekend

Niets in deze wereld heeft zoveel macht als een idee waarvoor de tijd rijp is.  Victor Hugo.    Nou, dan hoop ik maar dat de tijd snel rijp is voor vrede. Overal. Want oorlog is mensenwerk, vrede ook. (heb ik niet zelf bedacht, maar het had gekund…)

De meeste mensen jagen zo bezeten het geluk na, dat ze er aan voorbijlopen. Sören Kierkegaard

Zoek niet naar de waarheid; stop met het koesteren van meningen.    Zen

De wijze weet zonder te reizen, heeft inzicht zonder te kijken, bereikt iets zonder te handelen.         Lao Tse     

Kennelijk ben ik nog lang niet wijs….want het lukt mij niet, om te bereiken dat mijn tuin vrij is van onkruid, zonder te handelen….

Je komt er niet achter wie je bent door jezelf met anderen te vergelijken, maar door te kijken of je zo goed je kunt je eigen mogelijkheden waarmaakt.   Osho

Wees niet bang voor nieuwe ideeën, maar voor oude. Want zij remmen jou af op je weg voorwaarts.  Anthony Robbins

Je hoeft niet altijd te geloven wat je denkt. Swami Vivekananda

Hoe meer woede je in je hart meedraagt uit het verleden, hoe minder je in staat bent om lief te hebben in het heden.   Barbara De Angelis

Misschien bestaat de ware luxe van deze tijd niet uit  de stapels bezittingen die we eindeloos vergaren, maar uit het hebben van tijd.   Candace en Ferenc Máté

Elke ontmoeting is een kans die je niet voorbij moet laten gaan.  Awraham Soetendorp

Alledaagse gebeurtenissen zitten vol wonderen. Auteur onbekend

Op vakantie zie je dat het leven toch anders bedoeld was.  Loesje

Wacht niet op een goede dag, maak er een!

In onze haast om op tijd een betere situatie te vinden, vertrappen we de bloem van het zijn die zich op elk moment aanbiedt.  T. Parsons

 

Put uit het verleden, maar laat het verleden
jou niet uitputten. Ik zou daaraan willen toevoegen, leer van het verleden, en sta open voor groei

Ga niet waar de weg je leidt, maar ga waar geen pad is en laat je eigen spoor achter. R. W. Emerson

Het voorrecht van een mensenleven is zijn, wie je bent. Joseph Campbell.

Het is bekend dat geld niet gelukkig maakt, maar toch wil iedereen dat zelf uitvinden. Zig Ziglar       nou, wij niet hoor, hebben wij lang geleden al begrepen….

Alleen gedachten die ons invallen tijdens het wandelen zijn waardevol.  Friedrich Nietzsche; nou, ook bij tuinieren schieten mij legio gedachten in; maar dan heb ik verdorie net mijn schriftje/pen niet bij me….

Datgene wat wij niet onder ogen zien in onszelf, zullen we tegenkomen in de vorm van het lot. Carl Jung  

Wat echt moeilijk is, en echt geweldig, is opgeven om perfect te willen zijn en beginnen met jezelf te willen zijn. Anna Quindlen

Met gedachten zijn er twee mogelijkheden: Of je gelooft ze, of je onderzoekt ze. Byron Katie. Ik zou eraan willen toevoegen er is nog een 3e:of je kiest ervoor, ze te vergeten.

Over het algemeen is het onnodig om chagrijnig te zijn als je de mogelijkheid hebt om dat niet te zijn. Jonas Jonasson. Zag ooit een, die ongeveer zo ging: elke minuut die je verdoet met boos/sjagrijnig zijn, mis je 60 prachtige, leuke, grappige seconden…

De moeilijkheid is niet om geld te verdienen, maar om het te verdienen met iets wat de moeite waard is om je leven aan te wijden.  C. R. Zavon 

Het geloof is een stok om op te leunen, niet om anderen mee te slaan. Auteur onbekend.

Vraag jezelf af of de gedachten die je hebt  jou naar het best mogelijke leven leiden. Zo niet, wat doen ze dan nog in je hoofd? Peter Walsh

Zelfacceptatie is 'thuiskomen' bij jezelf. Annemarie Postma

Welke dag is het?', vroeg Poeh. 'Het is vandaag', piepte Knorretje. 'Mijn lievelingsdag', zei Poeh.

 

                                                     &&&&&&&&&&

Vraag jezelf af of de gedachten die je hebt jou naar het best mogelijke leven leiden.
Zo niet, wat doen ze dan nog in je hoofd?

Het geloof is een stok om op te leunen, niet om anderen mee te slaan.

Ik hou van de ochtend, ik zou alleen willen, dat ie wat later begon. Vooral als de katten mijn nachtrust hebben verstoord….

Als je denkt, dat je te klein bent om invloed te hebben, heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op de kamer

Loesje: ik heb niks te verbergen. Maar dat hoeven ze niet te weten

Opgeven betekent niet altijd dat je te zwak bent om door te gaan. Je kunt ook sterk genoeg zijn om los te laten

Als je denkt dat je er bent, ben je er net niet.

Before things get better, things get worse.

 

Beter de eerste steen leggen dan hem werpen.

 

Beter onvolmaakt en echt, dan gemaakt volmaakt.

 

Beter spijt van wat je hebt gedaan, dan van wat je niet hebt gedaan.

 

De enige plaats waar succes voor werk komt, is het woordenboek.

 

De slak bereikte de ark door volharding.

 

Een appel kan niet veranderen in een peer

 

Een ongeluk zit in een klein hoekje, het geluk zit in de rest

 

Een pessimist is een optimist die slecht geïnformeerd is.

 

Even stilstaan…, een hele vooruitgang

 

Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat

 

De wijze overdenkt zijn eigen fouten, niet die van een ander. (boeddhistisch)

 

Kijk dat wat er is recht in de ogen. Verder hoef je niets te doen. S. Shetty

 

Rijk is hij, die arm is aan begeerte. B. Deen

 

Het nut van een pot komt voort uit zijn leegheid. Lao Tse

 

Het leven van de mens is dat wat zijn gedachten ervan maken. M. Aurelius

 

Er zijn slechts 2 manieren om je leven te leven. 1) doen alsof niets een wonder is en 2) doen alsof alles een wonder is. Ik geloof in de laatste manier. A. Einstein.

 

Fantasie is het vermogen, in beelden te denken.

 

Je bent nooit te oud om een ander doel te stellen of om een nieuwe droom te dromen.

C.S. Lewis

 

Voldoening komt uit het doen, niet uit de resultaten.    James Dean

 

Jaag je passie na, niet je pensioen.       Denis Waitley

 

One of the most difficult things is not to change society – but to change yourself.

Nelson Mandela

 

Geef nooit, nooit, nooit op.    Winston Churchill

 

Het geheim achter een voorsprong krijgen is beginnen.    Mark Twain

 

Ik zoek niet, ik vind. Pablo Picasso

 

Het lijkt altijd onmogelijk, totdat het gedaan is.          Nelson Mandela

 

Vertrouwen is het zetten van de eerste stap, zelfs wanneer je nog niet de hele trap ziet.

Martin Luther King

 

Als je een schip wil bouwen, verzamel geen mensen om hout te verzamelen en ken ze geen taken en werk toe. Liever, leer ze verlangen naar de eindeloze immensheid van de zee.                               Antoine de Saint-Exupery

 

Laten we ophouden met integreren en beginnen met samenleven.

Loesje

 

Je bent niet ongelukkig door wat je meemaakt, maar je bent ongelukkig door de manier hoe je ermee omgaat                      

 

 

Als je geen tijd hebt voor je passie, is het dan wel je passie?

 

Wat je weg geeft, verlies je niet

 

Snijd niet door, wat je kunt ontknopen

 

Wanneer alles tegenzit en het lijkt, of je het geen minuut langer volhoudt, geef dan vooral niet op. Want dat is precies het moment dat het tij zal keren.

 

Hou van je buren, maar haal de schutting niet weg                   Chinees

 

Ontdekking bestaat uit het kijken naar hetzelfde ding als alle anderen, en iets anders waarnemen. A. Szent-Györgyi

Als je iets goeds ziet, geef dan een compliment. Zie je iets fouts, bied dan je hulp aan.

Zoek de mogelijkheden in de problemen, en niet de problemen in de mogelijkheden.

Elk probleem draagt een geschenk in zich.

Men ziet mij niet, maar ik ben er wel...en zo hoort het ook.         Wim Sonneveld

Over koetjes en kalfjes, en de os en de ezel...                            Wim Sonneveld

Lastpost is een post, die verkeerd bezorgd is, en die jij dan zelf als ''fatsoenlijk'' mens op de juiste plaats van bestemming dient te brengen

''Uit is goed voor u''. Behalve wanneer je tennist...

Een kater is een mannetjespoes

It is amazing what you can do, when you put your mind to it            B. Fuller

Imagination is the beginning of creation. We imagine what we desire; we will what we imagine and at least, we create what we will                                  G.B. Shaw

Een ui kan iemand laten huilen, maar er is nog nooit een groente gevolden, die iemand kan laten lachen...

Absence of proof is no proof of absence                                  Michael Crichton

Wie zacht stapt, komt ver                                                       Chinees gezegde

Als er iets verkeerd kan gaan, dan zal dat ook gebeuren. Maar wij zijn er terdege op voorbereid.                          Murphy's law op z'n Zwitsers

Je kunt veel zien, als je maar kijkt                                               Yogi Bear

I am always doing the things, I can't do. That's how I get do do them.   Picasso

A bird can fly, but a fly can't bird                                      Pooh's Tao

Wise men don't nee advise. Fools don't take it                     Benjamin Franklin

Life is what happens, when you are making other plans        John Lennon

All animals are equal, but some animals are more equal than others.   Animal Farm/G.Orwell

After all is said and done, a hell of a lot more is said than done             Abbot's law

Wie weiss man genau was man denkt, bevor man nicht versucht hat, darüber zu reden?       K. Marti

Lottery: a tax on people who are bad at math...

Life is like a piano. What you get out of it, depends on how you play it

When you stop getting better, you stop being good

Alleen degenen die het aandurven, buitengewoon te falen, kunnen ook buitengewoon slagen.                                                                        J. F. Kennedy

Es interessiert mich nicht, wie ich in den Augen anderer aussehe. MIch interessiert, wie ich in mir selbst aussehe.                                                  Montaigne

Een scherpe tong is het enige stuk geslepen gereedschap dat bij voortdurend gebruik nooit scherper wordt                                                          W. Irving

Originaliteit is de kunst van het verbergen van je bronnen

Everything should be made as simple as possible, but no simpler

Een dag lang ongestoord niets doen is een dag lang onsterfelijk zijn

Someone who thinks logically provides a nice contrast to the real world

I have seen the truth - and it makes absolutely no sense

If you think that there is good in everybody, you haven't met everybody

Teveel werk is als pompoenen in het water: als je de een naar beneden drukt, floeps een ander omhoog                                                     Chinees

Ze zeggen wel eens ''je bent wat je denkt''. Ik zou daar graag aan toevoegen: hangt ervan af, wat je in je hoofd haalt

Mensen werken altijd nog met etiketten en ze plakken ze op je pens; je bent een kneusje, middenmoot of een vedette, pas heel veel later ben je ook nog ergens mens

  ----------------------------------

Het is hard werken om jezelf te vinden, jezelf te accepteren en te geloven dat je er mag zijn (boeddhisme?)

Verander je kijk naar de wereld, dan zal de wereld er heel anders uit zien

Je kunt alleen tijd verspillen  als je vergeet  er van te genieten  (Loesje)

Misschien moet je jezelf eerst tegenkomen,  voordat je het kunt zijn (Loesje)

En laatst kwam ik deze tegen: …als je een ander was? Zou je dan bevriend met jezelf willen zijn? ….Ik herinner me nog, dat ik heel wat jaren geleden antwoordde ‘’gatver….nooit’’. Het heeft lang geduurd tot ik mezelf accepteerde en er mag zijn. Nu zeg ik voluit ‘’JA”! en geniet. Want het mooiste wat je kunt worden, is jezelf = nog zo'n prachtige uitspraak!

Ik denk niet alleen aan alle ellende. Maar aan alle moois, dat er nog is.