Over voedsel

Onderwaterwijn....

Echt waar. Mevrouw de baas Annemie Baeyaert uit Belgisch Ekeren biedt wel iets heel bijzonders aan voor de Kerst….De eerste ondewaterwijn ter wereld.

De Crusoe Treasure rijpt 12 maanden op ruim 20 meter diep op de bodem van de Cantabrische Zee (Noord Spanje). Want onder water optimaliseert de kleur en de smaak van de wijn. Dat vond nou weer een Spanjaard uit; Borja Saracho. Nadat hij las over gevonden flessen wijn in oude scheepswrakken. Waarvan sommigen wel 30.000/fles opbrachten (of het nog drinkbaar was???).

Enfin, donker, gelijkmatige temperatuur, ontbrekende zwaartekracht en zonder zuurstof moet dat toch een topper van een wijn worden, nietwaar?

De complexe wijn zou zachter, bloemiger en ronder van smaak zijn, meldt de Gazet van Antwerpen. Voor een fleske uit deze waterkelder moet je wel 260,00 (tweehonderzestig, jawel) Euro neertellen.

Maar dan heb je wat bijzonders, met een prachtig verhaal. Het mag wat kosten, nietwaar?