Over voedsel

Superfoods, kluit belazeren en Veganuary

Superfoods- kaskrakers! Moet ook AH gedacht hebben en verkoopt ze ook. Maar met de cranberries sloegen ze de plank aardig mis: de bron van vezel en zoet van smaak blijkt in realiteit: 30% cranberries worden met 68% ananassiroop overladen. 2/3 suiker per hap. Niet bepaald gezond. Vandaar dat dit het Gouden Windei van Foodwatch is. Terecht.

 

Andere ‘’kanshebbers’’ op deze prijs waren: Aldi pasta met truffel. Klink sjiek maar stelt niks voor; want er zit maar 0,0006% truffel in de ‘’rijke vulling’’ van Mama Mancini pasta. Aldi gaat haar verpakking aanpassen…..Appelsientje Halfzoet is minder zoet stellen marketeers. Klopt, want ze hebben de appelsap duur met water verdund… En Rude Health biologische amandel drink? 1% amandelen (ofwel 2 nootjes/glas van 200 ml). Yep. AH mini-roomboter amandelstaaf dan? Ieniemienie zul je bedoelen! 50% gebakken lucht als je de verpakking opent.

 

2013 startte het initiatief January Veganuary in de USA met als doel, mensen te inspireren om (meer) veganistisch te gaan eten. Ze hoopten op 100 mede-deelnemers. Het werden er ruim 3000. Sindsdien neemt het aantal mensen dat meedoet uit 115 landen jaarlijks toe. 51% van hen meldt, dat ze zo blijven eten na januari. Op de website vind je veel praktische tips, recepten (je kunt ook selecteren op je favoriete; b.v. Aziatische, Italiaanse etc.) en menuplanners. Idee om eens een dag (of meer) geen vlees te eten? http://www.veganuary.com/recipes/