Over voedsel

Koe uit de wei

Een voedingsadditief TBHQ/E319 blijkt gelinkt te zijn aan voedselallergieën. Aldus de Michigan State University. T-cellen (afweercellen) in het immuunsysteem blijken onder invloed van dat stofje eiwitten af te scheiden die een trigger kunnen zijn voor een allergie. Het toenemende gebruik van dat stofje is mogelijk de oorzaak voor de stijging van het aantal mensen met een voedselallergie. Nader onderzoek volgt. Aldus Medical Xpress.

 

Ga weg! Het is niet waar! Recente politieke discussie over het functioneren van de NL voedings-warenautoriteit NVWA leidden tot een verdere formalisering en opsplitsing van taken, met als doel, om deze onafhankelijker en afschrikwekkender te maken. Huh? Toezicht en handhaving worden eenduidiger, stringenter en transparanter. Wauw. Weet u wat dit betekent? Ik ook niet. De taak van de inspecteur verandert; hij constateert feiten & omstandigheden, rapporteert die maar legt geen sanctie op. Een soort administratief loopjongetje dus? Want andere functionarissen moeten dan op basis van die rapporten de zwaarte van de sancties bepalen. Bureautijgers, die zo’n bedrijf nog nooit hebben gezien?...En oh schrik, dat kan bovendien voortaan ook zonder waarschuwingsbeleid? Gaat in per 1 april. Zou geen april grap zijn.

 

1 op de 3 Amerikanen drinkt te weinig. Aldus een studie onder maar 9500 mensen. De onderzoekers zien een verband tussen onvoldoende vocht en een hoger gewicht, maar waarom, weten ze nog niet. Mogelijk hebben zwaardere mensen meer vocht nodig? Of omgekeerd; een betere vochtinname betekent een gezonder gewicht?

 

Het wordt hoog tijd om de koe uit de wei te halen, en boeren niet langer een toeslag te betalen voor weidegang. Aldus D66-er P. ter Veer. Want…Vers gras is niet geschikt voor de moderne koe! Gemaaid gras, en menselijk voedselafval zorgt voor betere melk. Vindt hij. En bovendien is het klimaat onvoorspelbaar en de koe houdt niet van hete zon of veel regen. Stoppen met weidemelktoeslag en de koe in het hok stoppen is zijn devies. En dringt vooral bij Friesland Campina aan om er werk van te maken. Nou ja, zeg.