Over voedsel

Coke Cola, KFC, bubbeltaks, pasta all'Amatriciana

....heb je je ook altijd al afgevraagd, of er wel coke in de cola zat? Laten ze nou toch in een productiebedrijf van CC in Frankrijk ruim 370 kg cocaïne hebben ontdekt! Kwam uit Zuid Amerika. Werknemers vonden de pakketjes. Nu wordt onderzocht, waarvandaan exact deze cocaïne is gekomen. Coke Cola.....

 

Het schijnt, dat het geheime kruidenmengsel in de Kentucky Fried Chicken is opgedoken. Volgens de Chicago Tribune dan. Zogenaamd per ongeluk zou een van hun medewerkers op het recept zijn gestoten, die door KFC angstvallig geheim – en in een tresor/gepantserde wagen wordt vervoerd – gehouden wordt. En het sleutel ingrediënt? Is witte peper... http://www.chicagotribune.com/lifestyles/travel/ct-kfc-recipe-revealed-20160818-story.html Daar gaat ie: 11 spices mix with 2 cups white flour: 1: 2/3 t.s. salt, 2: ½ ts Thyme; 3: ½ ts basil, 4: 1/3 ts oregano; 5: 1 ts celery salt; 6: 1 ts black pepper; 7: 1 ts dried mustard; 8: 4 ts paprika; 9: 2 ts garlic salt, 10: 1 ts ground ginger en 11: 3 ts white pepper. Ziezo. En volgens een oud-medewerker zou 100 gram zout op 1 kg bloem gelden. En het echte originele recept bevat ook nootmuskaat. En uienpoeder. Kipstukjes moeten bovendien in een hogedrukpan in plantaardige olie gefrituurd worden. KFC ontkende natuurlijk direct. Natuurlijk zou ook dit vodje niet het originele recept bevatten...Een test door de redactie wees uit, dat het smaakverschil tussen de gekochte KFC en de met dit recept gefabriceerde stukjes, niet te proeven was....

 

Is het nog te snappen? Extra taks op frisdranken ok. Maar ook op water? Gewoon te dom voor woorden, maar het ging wel door. En nu dit: per 2017 schaft het kabinet de belasting op mousserende drankjes af; scheelt 1,10/fles champagne, cava en prosecco. Het was immers een luxetaks, in het leven geroepen toen champagne nog een luxe product was. Nu drinkt NL ca. 10 miljoen flessen van deze dranken per jaar op. Levert de schatkist 10 miljoen minder op.

 

Wereldwijd staan (Italiaanse) restaurants een deel van hun opbrengst af aan slachtoffers van de aardbeving in Amatrice. Ruim 700 restaurants verkopen de pasta all’Amatriciana; de opbrengst van 1-2,00/bord gaat naar het Italiaanse Rode Kruis. Het klassieke recept voor dit streekgerecht bevat tomaten, kinnebakspek (guanciale), pecorino en peperoncini. Goed initiatief!