Over voedsel

De beste restaurants, en foodies zijn stom

Als je de 50 beste restaurants wilt kennen, moet je hier verder lezen: https://www.welt.de/icon/essen-und-trinken/article163433371/Das-sind-die-50-besten-Restaurants-der-Welt.html

 

De Canadese biologe McDonnell legt uit, waarom ze geen vis meer eet. A) het is steeds vaker onduidelijk, wat voor vis je krijgt (door fraude, misleiding en onwetendheid). Plastic vervuiling is nog erger; eet je regelmatig vis, eet je dus ook plastic, stelt ze. En de effecten op onze gezondheid? Zijn nog onbekend. Aldus te lezen in Foodlog.

 

Voor de foodies, de kookgekken en gezond-willen-eters is het bijna een gruwel: vaak uit magnetron, blik of pak eten. Maar ze doet het toch..Rosanne Hertzberger, microbiologe en columniste bij NRC eet liefst uit magnetron. Rundvlees is sinds de geboorte van haar zoontje, in de ban, want het is het vervuilendste voedsel wat er is. En ze eet ook geen varkensvlees en schaal/schelpdieren (niet koosjer), en cilantro smaakt naar shampoo. Dol is ze op McChicken, vanillemilkshake en barbecue bij verse McD friet. En...E-nrs. Zijn goed! Want ze maken langer houdbaar, of lekkerder of mooier. En bovendien uitvoerig getest, niks mis mee! Voeding als nieuwe religie, consumenten die geen E-nrs. Blieven, dat vindt ze maar niks. En dat voedsel onbewerkt, lokaal geproduceerd en zonder chemische troep moet zijn? Onzin. Voedsel IS chemie, stelt ze, en koken is een chemische reactie. Dus...niet zeuren slow-fooders, ga naar de fastfood! Boos wordt ze over maffe consumenten; technologie maakt ons eten lekkerder, veiliger en duurzamer. Zonder chemie geen 21-dagen-houdbare smoothie, noch lekker vetarm roomijs of chocoreep met luchtbelletjes. Inderdaad, dat moet je ook niet willen, vindt Lena. En yoghurt dan? Nou, da’s een genetisch samenspel tussen lactobacillen, streptokokken, en stofjes die hem mild, romig en lekker maken...Maar de critici, die vinden dat ‘’chemisch’’ vies, slecht, gevaarlijk is? Die snappen er niks van. Dit is niet evidence-based.  En foodgekken, die geloven in de mythe van ambachtelijk, natuurlijk en onbewerkt voedsel? Onwetendheid is het. Nou, nou, nou...Dan ben ik maar een suffe gek, maar geef mij eerlijk, puur natuur, heerlijk vers voedsel, met liefde bereid. Maar ga gerust verder lezen hoor.

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/04/06/e-nummers-zijn-geen-vergif-7991921-a1553518