Over voedsel

Maggi, Unilever en McD

Maggi wil er voor zorgen dat er in de Nederlandse huishoudens op jaarbasis 840.000 kilo meer groenten wordt gegeten en 280.000 kilo minder vlees. Daarom past Maggi, eigendom van Nestlé, op de nieuwe verpakking van alle maaltijdmixen de receptuur aan van 150 naar 200 gram groenten per persoon per avondmaaltijd. "De extra 50 gram groenten in het recept komt in plaats van 50 gram vlees per verpakking", aldus Maggi in het persbericht. Uiteraard moet je die verse ingrediënten wel zelf toevoegen of weglaten. De nieuwe receptuur is onderdeel van Maggi's 'We Gaan Voor Goed'-campagne. Ahum...meer groente is goed voor u, maar daar kunt u Maggi gerust laten staan, met al haar toevoegingen...gewoon puur, vers, kort bereiden, met verse kruiden en specerijen. Is nog goedkoper ook.

 

McDonald's is in het Verenigd Koninkrijk gestart met het mogelijk maken van vooraf bestellen via een app op de mobiele telefoon. Vooralsnog kunnen klanten hiervoor bij 22 vestigingen terecht. De komende maanden wil de fastfoodketen meer Britse restaurants aansluiten. McDonald's gebruikt de app ook voor promotie. Klanten krijgen aanbiedingen en updates over de goedkoopste producten. De Mirror zette een aantal tweets op een rijtje om te laten zien hoe de app de voornemens van mensen om gezond te eten 'ruïneert'.

 

Unilever: Net zoals de multinational alweer wat langer geleden het hippe ijsmerk Ben & Jerry's naast zijn eigen Ola-ijsjes overnam, zo neemt het nu de biologische mayonaise- en tomatensausmaker Sir Kensington's over naast zijn merken Hellmann's in de VS (in de Europa wil dat merk niet echt doorbreken) en Calvé hier. Het nieuwe sausmerk maakt ook een veganistische mayonaise en zet die links voorop in de presentatie van zijn assortiment. Het is net zo'n product als Just Mayo - mayonaise zonder eieren - waar Unilever ooit tegen protesteerde omdat het juist geen mayonaise zou zijn. In werkelijkheid verzette Unilever zich tegen het hippe gevaar dat vegamayo's voor de omzet van zijn op eieren gebaseerde Hellmann's merk zijn.