Over voedsel

Coca Cola melk, chocomel en gmo piepers

Winkelketens Jumbo, Spar, Hoogvliet en Jamin hebben na een waarschuwing van 'voedselwaakhond' Foodwatch verschillende producten uit hun assortiment gehaald waarin gebleekte tarwemeel en bloem is verwerkt.Het gaat om Amerikaanse bakproducten, macaroni en koekjes, meldt Foodwatch dinsdag. Het gebruik van gebleekte bloem en tarwemeel in voeding is verboden in de Europe Unie.Foodwatch is positief over het feit dat de bedrijven naar de waarschuwing hebben geluisterd, maar is verbaasd dat producten met verboden chemisch gebleekte bloem en meel in de schappen lagen van de winkels. "Het illegale ingrediënt stond vermeld op de verpakking van de producten en was dus niet moeilijk te herkennen." In de Verenigde Staten is het bleken van tarwemeel en bloem een veel gebruikte techniek. Hierdoor wordt tarwemeel en bloem extra wit en rijst het makkelijker.

 

Die gekke, domme Amerikanen toch...ruim 7% (dat is dus ruim 17 miljoen mensen) geloven, dat chocolademelk van bruine koeien komt. Echt....

 

En Coca Cola gaat vanaf volgende maand melk verkopen. Met minder suiker, meer eiwitten en lactosevrij', schrijft De Levensmiddelenkrant, en vooral: twee keer zo duur. De melk krijgt de naam Fairlife en gaat er voor zorgen dat het 'geld regent' - nadat enige tijd geïnvesteerd is in het bouwen van het merk. Douglas stelt dat de melk beter smaakt dan gewone melk en een hogere voedingswaarde heeft. Premium melk dus, met de marketing van CC. Heb je overigens als volwassene helemaal niet nodig.

 

Het Amerikaanse ministerie van landbouw, USDA, laat 2 genetisch gemodificeerde aardappelrassen toe voor commerciële aanplant. De aardappelen zijn dankzij GMO-techniek resistent tegen de beruchte aardappelziekte fytoftora. De gebruikte genen zijn afkomstig van een Argentijnse aardappelsoort die daar van nature resistent tegen is. Het ontwikkelende bedrijf, J.R. Simplot Company, is 'reuzetrots' op de nieuwe, tweede-generatie, GMO-aardappel. NaturalNews betreurt de 'gelopen race' waarmee de GMO-aardappelen, na goedkeuring door de USDA en een vrijwillige review door de FDA, door de Environmental Protection Agency toegelaten worden, terwijl "miljoenen Amerikanen en Europeanen tegen GMO-voedsel zijn", vanuit zorg om de veiligheid daarvan.

 

Geld, en vooral macht op de wereldmarkt voor palmolie, dat zit erachter. Het machtige Embrapa, landbouwconcern, in handen v/d staat van Brazilie, is bezig met het verfijnen van verschillende manieren om palmolieplantages optimaal te laten groeien. Het project Antonini is nu nog op kleine schaal, maar moet mega worden. Embrapa is nu al de grootste exporteur van vlees, koffie, mais, soja en suiker. En nu dus de palmolie handel...men wil concurreren tegen Indonesië en Maleisië, de twee grootste spelers op deze enorme markt, die ruim 80% v/d globale productie leveren...Pech voor oerwoud, duurzame landbouw, de Amazonas, natuur en leefgebied van dieren en planten. Als de olie maar winst maakt