Over voedsel

Eiproducte, kindersnacks, zalmen ontsnapt

Supermarkten gaan nu producten uit de winkels halen. Zo snel al...Hoewel de verse eieren in de supermarkten schoon zijn, liggen er nog veel producten in de schappen waarvoor bewerkte eiproducten zoals gedroogd eipoeder of gepasteuriseerd eigeel en -wit in is verwerkt. Een derde van alle Nederlandse eieren wordt op die manier gebruikt.Omdat niet bekend is hoe lang Chickfriend het insecticide gebruikte, worden alle voorraden eipoeders momenteel onderzocht. Nou, als je in november al een melding kreeg, dan weet je dat het tenminste 8 maanden is maar waarschijnlijk nog langer...Maar nog even gauw veel producten laten verkopen, da’s belangrijk....

 

De Britse overheid komt met regels die het aantal calorieën - de dikmakers - in veel door kinderen gegeten snacks moeten terugdringen. De regels zijn vrijwillig. Zowel actievoerders als supermarktketens reageren afwijzend. Ze willen juist wel algemeen verplichtende regels.

 

Eng, doodeng. Duizenden Atlantische zalmen zij ontsnapt in Pacifische wateren nada teen net met 305.000 vissen is beschadigd in Washington State. Oh potverdrie. Cooke Aquaculture – de eigenaar – stelt, dat duizenden zalmen in de wateren rondom de San Juan eilanden kunnen zwemmen...Structureel falen noemt men dit ‘’ongeluk’’. Noem het maar ecologische ramp. Eerst zou er maar 4000 vissen ontsnapt zijn. Niet dus, een onbekend – dus veel te hoog – aantal is weg...Pech voor de vissers in de regio, die juist de Chinook zalm vangen, want ze visten ook al die Atlantische op. Fataal. Want die Atlantische zal de inheemse Chinook opvreten, ziektes verspreiden, kortom, fataal. Vooral als ie eventueel toch ook nog zich paart met de inheemse, dan zijn de gevolgen niet te overzien. Maar we blijven gewoon doorgaan; mega-farms, industrie-productie van gmo-dieren, en vertrouwen erop dat het geen kwaad kan?