Over voedsel

50% meer btw op gezond eten, zout, melk en NVWA

‘’Vertrouwen in de toekomst’’. Ja, ja, van een ongezonde. Want het btw tarief voor o.a. groente/fruit gaat van 6 naar 9%. 50% verhoging dus. Junkfood/frisdrank? 0 verhoging. Tabak? Maar 15%. En dat wil een regering worden, die gaat voor gezondheid en duurzaamheid en andere mooie woorden? Niks ervan! Niks ‘’gezondere voeding’’. Goede keuzes worden bestraft of zijn onbereikbaar voor mensen. Dank aan de machtige industrie-lobby. Leve de ziekmakers, de zorgkosten-opjagers.

 

Hip zout; het is in. Of uit Bali, de Himalaya of elders...Want de Cornell University ontdekte wisselende concentraties van schimmels in commerciële zeezouten. Aldus Science Daily. Terwijl iedereen toch zou denken, dat zout een steriel ingrediënt is...Nou ik niet. Het ligt in Torrevieja b.v. gewoon open en bloot, en meeuwen kunnen overvliegen/poepen etc....wel 86 verschillende schimmelsoorten zijn aangetroffen, inclusief het giftige aspergillus en mycotoxine schimmelgif. Als u zo af en toe een beetje zout op uw eitje strooit, ga er gerust mee door, per gram zout maar 1,7 schimmelsporen. Maar als het zout wordt gebruikt om te conserveren? Is het andere koek. Oh pardon, zout bedoel ik. In vleeswaren, gefermenteerde of gepekelde levensmiddelen kunnen die schimmels zich namelijk vermenigvuldigen en tot bederf leiden...

 

Verhogen van vetpercentage in de melk en zo meer geld ervoor te krijgen? Dat doen melkveehouders door voedingsvetten toe te voegen aan het voer. Cono Kaasmakers verbiedt per omgaande het gebruik van deze ‘pensbestendige vetten’, aldus Boerderij. De NH kaas coöperatie maakt zich zorgen om effecten van hard vet op de kwaliteit v/d kaas; bij transport beschadiging tijdens transport komen nl. vetzuren vrij die smaak/smeuigheid benadelen. Ze worden ook wel ‘’Bypass-vetten’’ genoemd... Geef mij maar boerenkaas, bio.

 

Tenenkrommend. Eerst blijken de etiketten van De Vegetarische Slager niet te deugen, en dan trekt de NVWA dit weer in, is alles toch in order. De zoveelste blunder van een organisatie, die kennis, kunde en leiding mist. Afschaffen zo!