Over voedsel

Kooikip, Engelse truffel, frikadel-vlaai, gmo=dood

Kooikippen die scharreleieren moeten leggen… https://www.foodlog.nl/artikel/animal-rights-filmt-misstanden-bij-legkippen/

 

En vlg. The Guardian is het gelukt, in Wales truffels te kweken. Ook een gevolg van de klimaatverandering, heet het. Krijgt Italië nog concurrentie...

 

Het is wat je maar lekker vindt.... frikadellenvlaai met currysaus. Vanaf vrijdag te koop bij Aldi Nederland, schrijft Distrifood

 

En Coca Cola dreigde in Engteland investeringen te schrappen, als de BB’s doorgaan met plannen voor een suiker-taks, aldus The Telegraph. http://www.telegraph.co.uk/news/2017/11/04/revealed-threat-coca-cola-cut-investment-sugar-tax/

 

Meer melksuiker en suiker, minder cacao en vet; dat is de aanpassing van Ferrero bij Nutella. Liefhebbers zijn niet blij. Maar wat je er ook van vindt; het blijft een suiker-vet-smeersel. Vooral het soort vet is bedenkelijk: palmolie, want dat produceert bij raffinage van ca. 200 graden kankerverwekkende stoffen. Maar Ferrero beweert, dat zij onder 200 graden raffineren... https://www.welt.de/wirtschaft/article170333477/Mehr-Zucker-weniger-Kakao-So-veraendert-Ferrero-Nutella.html  Tja, je kunt het ook makkelijk zelf maken, met zonder troep erin. Nog lekkerder ook.

 

In Florida werd na een jarenlange strijd met 1 stem verschil het voorstel goedgekeurd, om bio en bodem van elkaar los te trekken. Ofwel, teelt in de volle grond is geen eis meer om een product biologisch te mogen noemen. Aldus het NOSB. Het VS-bio-keurmerk USDA Organic kan dus vanaf nu ook op producten staan, die uit moderne teelten komen, zonder dat de consument dat weet. Niet bodem/bodemleven bepalen wat bio is, maar door mensen samengestelde mest/watermixen. High tech teelt dus. Zoals hydrocultuur in trays boven voedseloplossingen. Aquaponics, hydroponics, combiteelt tussen vis/waterleven en planten. Niks meer romantiek van respectvolle teelt van gewassen, die onder de blote hemel in gezonde aarde geteeld worden. Triest. https://www.foodlog.nl/artikel/in-de-vs-hoeft-biologisch-niet-meer-uit-de-aarde-te-komen/

 

Begin januari overleed de 31-jarige Spanjaard Juan Pedro Ramos in het Carlos III ziekenhuis in Madrid. Woensdag bevestigden artsen van dit ziekenhuis dat Ramos overleed aan een anafylactische shock. Dat is een snelle systemische allergische reactie. De artsen bevestigden dat de oorzaak van Ramos' dood het eten van een genetisch gemodificeerde tomaat is geweest. Dit is de eerste keer dat dit als doodsoorzaak formeel is toegegeven na een menselijk overlijden. De tomaten die Ramos at tijdens de lunch voor zijn dood, bleken visallergenen te bevatten. Dit veroorzaakte een heftige en allergische reactie met de dood tot gevolg. https://inspanje.nl/zorg-welzijn/10071/spaanse-artsen-bevestigen-eerste-menselijke-dood-door-gmos/