Over voedsel

Botanicals, bio-landbouw kan, onderwater-eten

Is het mogelijk om over te stappen op 100% bio-landbouw en daarmee de wereldbevolking te voeden? Ja. Dat is het. Aldus onderzoekers in het vakblad Nature Communications. Maar dat lukt alleen, als landbouwmethodieken en consumptie omgegooid worden. Mensen moeten minder vlees eten en minder levensmiddelen weggooien. Een wereldwijde eco-landbouw kan werken, als het maar niet een ‘’wens-je-wat’’ scenario blijft....http://www.spiegel.de/wissenschaft/mensch/kann-oekologische-landwirtschaft-die-menschheit-ernaehren-a-1177968.html. Dus al die Monsanto’s, die beweren, dat het zonder hun troep niet kan? Onzinverhalen. Bangmakerij die niet deugt. 

 

Foodlog: Noötropica beloven je concentratie te verhogen, je alerter te maken en je geheugen een boost te geven. Smartdrugs dus eigenlijk. De basis van de werkzaamheid van de kruiden in de noötropica ligt in de Chinese geneeskunde. Deze stoffen werken op de signaalstoffen in de hersenen; dopamine, serotonine, noradrenaline en acetylcholine zijn van die signaalstoffen. MindMints beloven zeer gunstig te zijn voor focus, geheugen, energie en nachtrust, afhankelijk van welke pil je kiest. In principe mag een gezondheidsclaim alleen na goedkeuring van de EFSA gedaan worden. Maar dit zijn botanicals: voedingssupplementen op basis van kruiden. MindMints worden geproduceerd in Nederland en voldoen dus aan alle Nederlandse wet- en regelgeving. “Alles wat er in zit kun je ook met gewone voeding binnen krijgen, alleen de hoeveelheid stoffen in een supplement krijg je niet makkelijk via je gewone eten binnen. Wie wil er nou 5 stronken broccoli eten?’’ is dan het argument. Huh? Zijn die middelen echt nodig of alleen weer de zoveelste handige marketingtruc en kom je met gezonde, gevarieerde voeding en gezonde leefstijl ook zonder deze pillen uit?  

 

Europa krijgt een primeur: februari 2018 start werk voor het eerste onderwater-restaurant, een project van een Noorse architect; panorama ramen, unieke lay-out; het moet allemaal klaar zijn in 2019. Aan de Noorse kust. http://edition.cnn.com/style/article/snohetta-underwater-restaurant/index.html