Over voedsel

Frietsaus & suiker, snert, bloem en vlees

Sausmaker Remia, 'uitvinder' van de fritessaus eindigt onderaan in de Questionmark  bedoeld als gezonder alternatief voor mayonaise, doordat er minder olie in verwerkt is. "Helaas wordt dit gezondheidseffect bij de meeste fritessauzen grotendeels teniet gedaan door de toevoeging van zout en vooral veel suiker, Te lezen in Foodlog. Snap niet, wat suiker in frietsaus te zoeken heeft....

 

De snert van Japan...ofwel ramen (noedelgerecht) rukt op in NL. Wel wat jaren later dan elders, maar ineens staan media (tv en krant) er vol van.

 

Nu.NL kopt dat kinderen te weinig groente en fruit eten. Nou, maak junkfood, frisdrank, snoep en andere troep 50% duurder en hou het BTW tarief voor groente, fruit, brood etc. op 6%. En op scholen? Geen frisdrank en snoep. Is zo in te voeren. Als daar de machtige voedings/drankenlobby niet was waar de regering – EZ en MvGez. Steeds voor zwicht en ‘’het ze zelf laat reguleren’’. Dus niet...

 

Geen rauw koekjesdeeg eten, hoor!..... Het proeven van ongebakken koekjesdeeg lijkt inderdaad zo ongezond te zijn als al langer werd gedacht. Niet alleen rauwe eieren maar ook rauwe bloem zou mensen "gevaarlijk ziek" kunnen maken. "Dit zorgt voor een nieuwe kijk op bloem."Dat blijkt uit een rapport van The New England Journal of Medicine dat woensdag werd gepubliceerd. In de zomer van 2016 werd al vermoed dat consumenten in de VS ziek waren geworden door bloem geïnfecteerd met een E. coli bacterie, ook wel bekend als de poepbacterie. Daarop werden miljoenen kilo's bloem in de Verenigde Staten teruggeroepen en onderzocht. In het woensdag uitgebrachte rapport blijkt dat de E. coli bacterie zich inderdaad in het bloem bevond. Aldus Nu.NL

 

De Chinezen hebben in 2016 bijna 1/3 van het wereldwijd geproduceerde vlees opgegeten; ca. 63 kg/pp. 30 jaar ervoor aten ze nog maar 13 kg/pp. De Chinese regering heeft opgrond van de snelle stijging van de vleesconsumptie een programma gelanceerd, om de gezondheid te beschermen. En er zijn nog meer veranderingen in eetgewoontes: https://www.nzz.ch/wirtschaft/wie-sich-essgewohnheiten-weltweit-veraendern-ld.1320921