Over voedsel

Duurzaam en vegetarisch. Of anders

Foodlog: Deze week maakten drie Britse supermarktketens op hun websites bekend hoeveel antibiotica er gebruikt is bij de productie van een aantal van hun vlees- en zuivelproducten. De stap wordt toegejuicht door Save Our Antibiotics, een organisatie die wijst op de gevaren van  antibioticaresistentie

 

Verder was op BinnensteBuiten te zien, hoe je van de ‘’stronken’’ van oesterzwammen een vegetarische worst kunt maken. Met bite. Recept? Is geheim. Nou, dan niet.

 

En natuurlijk hoor je als consument in het nieuwe jaar te starten – zo je dat nog niet doet – met duurzamer eten.  O.a. door minder rund- en varkensvlees te eten en minder voedsel te verspillen kun je je voedselafdruk al met 20 procent verlagen. Nog meer tips? Doe dan de test: https://www.nu.nl/advertorial/advertorial-voedingscentrum-duurzaam-eten/5059289/zo-eet-duurzamer-in-2018.html