Over voedsel

Lectine, Honig en energiedrank

Nou dat weer...Dr. Stephen Grundy....lectine-free diet... want..zelfs gezond voedsel, zoals fruit en groente, kan schadelijk voor ons lijf zijn. Huheeeeeeeee? Omdat planten niet opgegeten willen worden! Ze willen alleen maar overleven. En dus verdedigen zich deze door giftige componenten, proteinen, genaamd lectines…Zoals gluten, een van de bekendste lectines. Maar er is nog veel meer op de loer, en wel in nachtschadegewassen (aardappel, paprika, tomaat o.a.); zaden, peulvruchten, melkproducten, met graan/kunstvoer gemest vlees etc. En als we dit binnenkrijgen, dan kunnen er serieuze ontstekingsreacties plaatsvinden, worden we dikker, ontstaat er ‘’mist’’ in het brein en ontstaan aandoeningen. Dus moeten we hoogst nodig overstappen op een lectine-vrij dieet, pleit deze arts....Maar ja, als ik het zo doorlees....als yoghurt, olijfolie en zo ook al niet meer mag, terwijl recent nog eens is vastgesteld dat een Mediterraan dieet en het DASH-dieet het beste aan voedingsadvies biedt voor ons mensen....Maar lees/oordeel zelf:

http://gundrymd.com/thrive-market-plant-paradox/       http://gundrymd.com/wp-content/pdf/Plant-Paradox-Shopping-LIst.pdf 

 

Bezopen...wie verzint een ‘’challenge’’ met 365 dagen eten met Honig.... Het enige waar Honig voor zorgt is vulmiddel, palmvet, zetmeel, zout, suiker en wat specerijen. Dat is geen fatsoenlijke manier om mensen aan de groente te krijgen maar volksverlakkerij. In feite niets meer of minder dan een heel duur bouillonblokje. Na dat jaar kan de familie nog steeds niet koken, zijn de kinderen onherstelbaar verslaafd aan de muffe zoet-zoute pakjessmaak maar heeft Honig wél lekker een hoop spulletjes verkocht. Ik wou dat ze eens aantoonden, dat365 dagen zonder pakjes en zo ook mogelijk, zonder veel meer tijdbesteding, en vooral veel gezonder/lekkerder is! https://www.foodlog.nl/artikel/365-dagen-zonder-honig/ 

 

De Green Protein Alliance - een samenwerkingsverband dat Nederland bonen, paddenstoelen en noten in plaats van vlees wil laten eten - vraagt de Nederlandse overheid miljarden vrij te willen maken om consumenten dierlijk eiwit door plantaardig te laten vervangen in hun dagelijkse kost. Het verband denkt dat zijn aanpak evenveel overheidsinvesteringen verdient als de energietransitie, namelijk vier miljard euro per jaar.Meer hierover: https://www.foodlog.nl/artikel/alliantie-voor-het-eten-van-bonen-en-paddenstoelen-wil-miljarden-van-de-reg/

 

De Franse president Emmanuel Macron wil de Franse baguette op de lijst van immaterieel erfgoed van Unesco krijgen. "De hele wereld is jaloers op de Franse baguette", aldus de president. Volgens de Franse bakkers gaat het niet alleen om de naam de vorm van het brood. Maar de ingrediënten en de wijze waarop de baguette gemaakt worden zijn zaken die goed beschermd dienen te worden. "Uitmuntendheid en expertise moeten worden bewaard, en daarom moet dit op de lijst", stelde Macron. Liever ambacht dan massa-productie. Gelijk heeft ie.

 

Dan staat er op het energiedrankje ‘’niet aanbevolen voor kinderen’’ en toch is het te krijgen bij de school. En dus is er een onzindiscussie op de radio over wel/niet verbieden, want je krijgt zo van die hyper-kinderen. Ouders zijn verantwoordelijk als het gaat om een goede opvoeding. Daarbij hoort ook een gezonde voeding. Hebben ze daar geen zin/tijd voor? Dan geen kinderen kiezen! Fris, junk en snacks 60% prijsverhoging. Op gezonde groente/fruit was 50% immers zo geregeld. Op scholen dit soort spul verbieden. De suiker/junk/voedingslobby piepelt het MvG met succes, want het verdient zo lekker. En niks discussie over ‘’eigen’’ stopbord-declaratie: overal in grote letters: aantal suikerklontjes/glas, hoeveel zout/vet per handvol. En wie toch ongezond wil blijven eten/drinken/leven? Ik weet, ethisch een lastige; maar toch meer kosten zelf laten betalen. B.v. 100% voor comazuip-poli-opname.