Over voedsel

Zout, Fleur de Sel, Snoep goed- en echt eten dure koop

Te vet, te zout. Dat is het merendeel v/d erwtensoep, die in supermarkten wordt verkocht. Iedereen weet ondertussen, dat industrieel geproduceerd voedsel te veel zout, vet, suiker (en andere toevoegingen bevat). Ook hier wordt het tijd, dat de ‘’zelfregulering’’ door de industrie vervangen wordt door een eis door het Ministerie. Mag wel, na ruim 10 jaar ‘’proberen’’....

 

Fleur de Sel; een delicatesse, waarbij zoutkristallen per hand van het wateroppervlak worden geschept en gedroogd. Duurder dan gewoon zeezout. En het bevat ook meer micro-plastics, aldus Uni Oldenburg. Niet echt verrassend overigens...Jaarlijks gaan ca. 9,5 miljoen ton plastic de zee in. Met name PE, PP en PET, en daarmee dus kunststoffen, waarmee shampoo-flesjes, zakjes, folien, waterflessen of kunstvezels worden geproduceerd...Noch denken we dat de hoeveelheid niet schadelijk is voor de gezondheid. Maar we weten te weinig over de risico’s..Simpelweg omdat er nog geen goede meet methodiek is uitgevonden om het te meten.

 

Snoep daalde de afgelopen 10 jaar 10% in prijs. IJs – 15%. Gezonde voeding werd in die periode echter 22% DUURDER! Vertel mij nou nog eens de logica van Schippers en voorgangers....En..gezondere voedingsmiddelen stegen in 2017 gemiddeld ruim twee keer zo sterk in prijs als ongezondere voedingsmiddelen. Het CBS geeft geen verklaring voor die stijging. Nee?