Over voedsel

Eiwit z/kip, plasticwater & Chinees te zout

Het WHO gaat een onderzoek doen naar de effecten van plastic, nadat praktisch bij elk merk water in plastic flessen mini-stukjes plastic zijn aangetroffen. (studie van 250 flessen uit 9 landen). Orb Media kwam met dit alarmerende nieuws naar buiten. Nu wil men de impact van dit microplastic onderzoeken; wat is de impact op ons lijf, onze gezondheid? Onderzoek ontbreekt tot nu toe. Natuurlijk roepen de bottelaars allemaal, dat hun producten aan de hoogste standaarden voor veiligheid en kwaliteit voldoen. Telegraph.

 

Startup FunGeneX kwam in het nieuws met het 1e kippenei-eiwit zonder dat een kip hieraan te pas komt. Huh? Het eiwit wordt gemaakt met ovalbumine, welk bindende eigenschappen heeft. Genetisch aangepaste schimmels kunnen dit eiwit uit suiker produceren. Het eiwit wordt gemaakt in fermentoren, waarin b.v. ook kaas of wijn worden gemaakt. Deze methode is duurzamer dan wanneer je eiwit via de kip produceert. Het geproduceerde niet-kip-eiwit kan worden toegepast in o.a. brood, zuivel en sauzen en binnen 4-6 jaar commercieel geproduceerd worden..

 

Engelse kranten – en nu ook Foodlog - melden, dat Chinees voedsel (en niet alleen de afhaalgerechten) veeeeeels te veel zout bevatten. Zo ook kant-en-klare Chinese supermarktgerechten. Dus Frans, zing maar een toontje lager met je ‘’nasi’’ (niet Chinees)...ga liever zelf Chinees koken met verse ingrediënten, weinig sojasaus, zonder ve-tsin (MSG) en veel smaakmakers (knoflook, gember, chili, etc.)